Τα λαθραία τσιγάρα κάνουν κακό και στην υγεία της... οικονομίας Τα λαθραία τσιγάρα κάνουν κακό και στην υγεία της... οικονομίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τα λαθραία τσιγάρα κάνουν κακό και στην υγεία της... οικονομίας

Τα λαθραία τσιγάρα κάνουν κακό και στην υγεία της... οικονομίας

Κακό και στην "υγεία" της... οικονομίας κάνει το λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα, καθώς κινείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, περίπου στο 25% της αγοράς. Το θέμα προκαλεί προβληματισμό για τις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει.

Το λαθρεμπόριο, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά υψηλή φορολογία των νόμιμων προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 690 εκατομμυρίων ευρώ ετησίων από τα κρατικά ταμεία.


Eίναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του 2018, με βάση πρόσφατη μελέτη της KPMG, περίπου 4 δισεκατομμύρια τσιγάρα για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί φόροι διατέθηκαν στην ελληνική αγορά!

Μάλιστα, η Ελλάδα το 2018 είχε την μεγαλύτερη ποσότητα παραποιημένων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1,5 δισεκατομμύρια τσιγάρα), με το Marlboro και άλλες γνωστές μάρκες στις πρώτες θέσεις. 

H άνθηση του λαθρεμπορίου στην Ελλάδα φαίνεται ότι «φρενάρει» και την καθοδική πορεία του παράνομου εμπορίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου σε 11 κράτη-μέλη σημειώθηκε πρόοδος και μείωση την περσινή χρονιά.

Πηγή: Euractiv.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Τα λαθραία τσιγάρα κάνουν κακό και στην υγεία της... οικονομίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5754462728704279073
Σχόλια
item