Θεσπρωτία: Πανηγύρια σε πολλά χωριά της Θεσπρωτίας το Δεκαπενταύγουστο Θεσπρωτία: Πανηγύρια σε πολλά χωριά της Θεσπρωτίας το Δεκαπενταύγουστο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Πανηγύρια σε πολλά χωριά της Θεσπρωτίας το Δεκαπενταύγουστο

Θεσπρωτία: Πανηγύρια σε πολλά χωριά της Θεσπρωτίας το Δεκαπενταύγουστο
Έφτασαν στους τελικούς προορισμούς τους και οι τελευταίοι ταξιδιώτες, για να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο, την μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του καλοκαιριού.  

Ο παρατεταμένος καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες μέρες και την Ήπειρο έχει οδηγήσει ήδη πολλούς εκτός των αστικών κέντρων, αναζητώντας ανάσες δροσιάς είτε σε κάποια κοντινή παραλία, είτε κάτω από έναν πλάτανο στα χωριά που έχουν φορέσει τα γιορτινά τους για το Πάσχα του καλοκαιριού!

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλα, ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα, αυτές τις μέρες πολλές και ποικίλες.

Ωστόσο τα παραδοσιακά πανηγύρια και τα ανταμώματα έχουν κυρίως την… τιμητική τους, ενώ στόχος σε πολλά από αυτά (γιατί σε αρκετά δυστυχώς υπάρχει εμφανής αλλοίωση του χαρακτήρα τους) είναι η ανάδειξη και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Η αυξημένη κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Θεσπρωτίας  έχει ως αποτέλεσμα η τροχαία να είναι επί ποδός, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο των εκδρομέων τόσο προς τα παράλια, όσο και προς τα ορεινά.  

Ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, ενώ κατά την εορταστική περίοδο ισχύουν και οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνους.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Πανηγύρια σε πολλά χωριά της Θεσπρωτίας το Δεκαπενταύγουστο
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2621486563934234268
Σχόλια
item