Πρέβεζα: Αρκετά αυξημένη η τουριστική κίνηση! Μπορούμε και καλύτερα Πρέβεζα: Αρκετά αυξημένη η τουριστική κίνηση! Μπορούμε και καλύτερα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Αρκετά αυξημένη η τουριστική κίνηση! Μπορούμε και καλύτερα

Πρέβεζα: Αρκετά αυξημένη η τουριστική κίνηση! Μπορούμε και καλύτερα
Αυξημένη είναι η κίνηση τον Αύγουστο στην Πρέβεζα, τόσο εντός πόλης όσο και κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.

Σύμφωνα με στοιχεία η πληρότητα σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες σε Πρέβεζα και Πάργα αγγίζει το 100%.

Η «Γιορτή της σαρδέλας», η «Λευκή Νύχτα» και η «Έκθεση προϊόντων» θα πραγματοποιηθούν στις 24 Αυγούστου και σύμφωνα με εκτιμήσεις οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή μας.

Όπως φαίνεται, ούτε και φέτος υπήρξε η λογική της επιμήκυνσης της περιόδου επισκεψιμότητας, μιας και οι τρεις εκδηλώσεις του Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα… 

Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να επανεξετάσει το θέμα και να παρουσιάσει προτάσεις με στόχο την τουριστική επιμήκυνση που θα βασιστεί όχι μόνο στην αλλαγή των ημερομηνιών της κάθε εκδήλωσης, αλλά και στον εμπλουτισμό – αναβάθμισή της.

Οργανωμένο σχέδιο επίσης θα πρέπει να υπάρξει και στο θέμα των υποδομών της Πρέβεζας κυρίως ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να κερδίσουμε τον ποιοτικό τουρισμό.

Να θυμίσουμε ότι, η τουριστική κίνηση στην Πρέβεζα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, οπότε οι επαγγελματίες ποντάρουν στον Αύγουστο.

Η Ήπειρος πάντως κατέχει τον πιο καλό βαθμό ικανοποίησης επισκεπτών, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ, που είναι ίδιος με αυτόν που παρουσιάζει ο πιο τουριστικός προορισμός της Ελλάδας, οι Κυκλάδες.

Τον Ιούνιο η Ήπειρος, και αναφερόμαστε κυρίως σε Πρέβεζα- Πάργα, έπεσε στην τέταρτη θέση των πιο ακριβών ξενοδοχείων 3 και 4 αστέρων ενώ συνεχίζει να έχει από τα πιο φτηνά πεντάστερα ξενοδοχεία.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι προέκυψαν νέες θέσεις εργασίας  στους νομούς της Ηπείρου που υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα, δηλαδή στην Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία, ενώ αρνητικοί ήταν οι δείκτες σε Γιάννενα και Άρτα.

Στην Πρέβεζα καταγράφεται θετικό ισοζύγιο 3.828 θέσεων εργασίας και στη Θεσπρωτία 2.045, ενώ αρνητικό είναι το ισοζύγιο στους νομούς Ιωαννίνων (-144) και Άρτας (-315).
Παρά το γεγονός ότι η Πρέβεζα αλλά και η Πάργα «κρατάνε», τα φετινά πανελλαδικά στοιχεία για τον Τουρισμό δεν είναι θετικά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος, μιλώντας στο ΑΠΕ, τόνισε πως η φετινή χρονιά παρουσιάζει ήδη κάμψη 10% έως 15% στις διανυκτερεύσεις ανάλογα με τον προορισμό, και πως παρά τις θετικές ενδείξεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στις πληρότητες, η «παρτίδα» είναι χαμένη στα έσοδα.

Συμπλήρωσε δε πως οι προσφερόμενες τιμές και τα συμβόλαια με τους tour operators είναι κατά 20% χαμηλότερα από το 2018.

Αναμένουμε τις κινήσεις της Κυβέρνησης στον τομέα του Τουρισμού καθώς υπάρχουν ήδη έτοιμα νομοσχέδια που θα κατατεθούν και προβλέπουν σοβαρή μείωση της φορολογίας. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό, καθώς θα πρέπει να υπάρξει και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και των υποδομών.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Αρκετά αυξημένη η τουριστική κίνηση! Μπορούμε και καλύτερα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 309762913136387667
Σχόλια
item