Πορτογαλία: Τα ωραιότερα παραθαλάσσια “μυστικά” της!

Πορτογαλία: Τα ωραιότερα παραθαλάσσια “μυστικά” της!
Από τα υπέροχα νησιά με τη λευκή άμμο του ανατολικού Αλγκάρβε μέχρι τους ήσυχους βραχώδεις κόλπους βόρεια του Πόρτο, η Πορτογαλία διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες στην Ευρώπη.
Αλλά με τόσες πολλές υπέροχες παράκτιες περιοχές, πώς να διαλέξει κάποιος την καλύτερη;
Εμείς σαρώσαμε την 600 χιλιομέτρων πορτογαλική ακτογραμμή για να βρούμε που θα κάνε τα μπάνια σας σε αυτή την υπέροχη χώρα.
Αν επισκεφτείτε την Πορτογαλία, ετοιμαστείτε για sightseeing στη Λισαβόνα… 

Praia do Barril, δίπλα στην TaviraPraia do Barril - παραλία στην Πορτογαλία

Οι ηλιόλουστοι αμμόλοφοι αυτού του νησιού στο ανατολικό Αλγκάρβε, περίπου 40′ από το Φάρο, είναι τμήμα του φυσικού πάρκου Rio Formosa με το πελώριο έλος που περικλείεται από την ανοιχτή θάλασσα. 
Τα πευκόφυτα μονοπάτια οδηγούν πάνω από τις αλυκές στο νησί των 11 χιλιομέτρων με την απέραντη αμμουδιά. 
Διαθέτει πολυσύχναστο κι οργανωμένο τμήμα, ωστόσο στη δυτική πλευρά του νησιού, μετά το νεκροταφείο των αγκυρών, είναι μια υπέροχη και ήσυχη παραλία ιδανική για τους λάτρεις της φύσης.

Praia da Senhora da Rocha, δυτικό ΑλγκάβρεPraia da Senhora da Rocha - παραλία στην Πορτογαλία

Ένα ανεμοδαρμένο ξωκλήσι πάνω στο ακρωτήριο αγναντεύει την όμορφη παραλία, 30′ με το αυτοκίνητο ανατολικά του Portimão. 
Περιβάλλεται από κάθετους αμμόλοφους, που φαίνονται πορτοκαλί στο ηλιοβασίλεμα, η παραλία είναι προστατευμένη και εύκολα προσβάσιμη μέσω ενός τούνελ που την συνδέει με την Praia Nova στην άλλη πλευρά. 
Στην άμμο είναι διάσπαρτα αμέτρητα κοχύλια, που την κάνει ακόμα πιο ονειρική. Τα νερά βαθαίνουν απότομα και είναι πεντακάθαρα, ενώ η παραλία είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία.

Praia Forte do Paço, Βιάνα ντο ΚαστέλοPraia Forte do Paco - παραλία στην Πορτογαλία

Στη βορειοδυτική συνοικία Viana do Castelo, μία ώρα βόρεια του Πόρτο, οι λόφοι δίνουν τη θέση τους σε μια ακτογραμμή που τα έχει όλα: σπηλιές, αμμόλοφους και μυστικές παραλίες, με ωραιότερη την Praia Forte do Paço. 
Η παραλία διαθέτει 800 μέτρα άμμου και έχει πάρει το όνομά της από το εγκαταλελειμμένο κάστρο του 18ου αιώνα. 
Είναι ήσυχη ακόμα και τους μήνες αιχμής το καλοκαίρι. Τα κύματα σχηματίζουν ρηχές πισίνες μέσα στην άμμο που είναι ιδανικές για παιδιά. Η παραλία δε διαθέτει κανενός είδους οργάνωση.

Praia do Baleal, PenichePraia do Baleal - παραλία στην Πορτογαλία

Η παραλία Baleal αποτελεί ένα μαγικό σημείο μόλις μια ώρα με το αυτοκίνητο από τη Λισαβώνα, προς το βορρά. Εκεί, ένας αμμώδης κόλπιος 4 χιλιμέτρων ενώνει τη χερσόνησο Peniche με την ενδοχώρα. 
Τα βράχια προσφέρουν απομόνωση και σχηματίζουν μικρές λιμνούλες με θαλάσσια φυτά, καβούρια και κοχύλια, τέλεια για μικρούς εξερευνητές. 
Διαθέτει κάποια σημεία ιδανικά και για surfers, στο μεγαλύτερο μέρος της όμως τα νερά είναι ήρεμα. Εκεί θα βρείτε διάφορα μπαρ κι εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Praia da Amália, BrejãoPraia da Amalia - παραλία στην Πορτογαλία

Η άγρια ακτή Vicentina στα νοτιοδυτικά της χώρας είναι μια περιοχή με βραχώδη ακρωτήρια, μοναστήρια, ερείπια μνημείων και εκπληκτικές ήσυχες παραλίες. 
Ένας καταράκτης χύνεται μέσα στην αμμουδιά, προσφέροντας ένα φυσικό ντουζ. Η παραλία διαθέτει διάφορα καφέ και υπέροχα εστιατόρια με σπεσιαλιτέ το ψάρι και το ψητό χταπόδι.

Θαλάσσια σπηλιά Benagil, δυτικό ΑλγκάρβεΣπηλιά Benagil Πορτογαλία

Οι αμμώδεις βράχοι του δυτικού Αλγκάρβε είναι γεμάτοι από μυστικές σπηλιές και κολπίσκους. Η σπηλιά Benagil είναι ένα θαλάσσιο πάνθεον με το φως του ήλιου να μπαίνει από μια τρύπα στην κορυφή. 
Η σπηλιά είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα, είτε κολυμπώντας είτε με καγιάκ. Η πιο μαγική ώρα για να επισκεφτεί κανείς τη σπηλιά είναι νωρίς το πρωί, αφού τότε δεν έχει κόσμο και το χρυσαφένιο φως λούζει τη σπηλιά. 
Αν κολυμπήσετε άλλα 100 μέτρα, θα βρεθείτε στην παραλία Corredoura, που διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή θαλάσσια σπηλιά. Το μέρος κατακλύζεται από κόσμο το καλοκαίρι, ενώ στην περιοχή υπάρχουν πολλά καφέ και εστιατόρια που σερβίρουν τοπική κουζίνα.
epirusblog.gr
5 of 5
Πορτογαλία: Τα ωραιότερα παραθαλάσσια “μυστικά” της!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 487279172407693649
item