Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι Βρετανοί πολιτικοί είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι Βρετανοί πολιτικοί είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι Βρετανοί πολιτικοί είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν

elis000

«Η μονάρχης εκφράζει απαξίωση για τους σημερινούς πολιτικούς», αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times της Κυριακής. 

Αν και η βασίλισσα παραμένει ουδέτερη σε ό,τι αφορά την πολιτική στη Βρετανία, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα της και μίλησε για «ανικανότητα των πολιτικών να κυβερνήσουν».

Την παραπάνω αυστηρή δήλωση της 93χρονης βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύπτουν οι Times της Κυριακής επικαλούμενοι πηγές κοντά στη μονάρχη. 


Οι απόψεις της βασίλισσας είδαν το φως της δημοσιότητας, την ίδια στιγμή που βουλευτές έχουν απειλήσει να «σύρουν» τη βασίλισσα στην διαρκώς αυξανόμενη πολιτική κρίση λόγω Brexit.

Παρόλο, που οι απόψεις της βασίλισσας Ελισάβετ για το πολιτικό κλίμα στη Βρετανίας σπάνια γίνονται ευρέως γνωστές η παραπάνω δήλωση, σύμφωνα με τους Sunday Times, είναι η πιο αυστηρή που έκανε ποτέ η «αειθαλής» μονάρχης στα 67 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο της Γηραιάς Αλβιόνας.

Q_El

Η βασίλισσα μιλώντας σε συνεργάτες της εξέφρασε «αγανάκτηση» και «απογοήτευση» για τους Βρετανούς πολιτικούς και για «την ανικανότητά τους να κυβερνήσουν σωστά». 

«Η Αυτού Μεγαλειότης εξέφρασε αγανάκτηση και απογοήτευση για την ποιότητα της πολιτικής ηγεσίας μας και αυτή η απογοήτευση συνεχίζει να μεγαλώνει», δήλωσε στην εφημερίδα ανώτερη πηγή από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. 

Σύμφωνα με την πηγή η βασίλισσα έκανε τις σχετικές δηλώσεις το 2016, μετά το δημοψήφισμα για το Brexit και την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά, όπως ανέφερε η πηγή, η δυσαρέσκεια της βασίλισσας για την ανικανότητα των Βρετανών πολιτικών αυξάνεται καθώς η χώρα βρίσκεται εν μέσω πολιτικής κρίσης λόγω του Brexit.

Μάλιστα, οι συνεργάτες της βασίλισσας φοβούνται μήπως βουλευτές που είναι υπέρμαχοι της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ «σύρουν» την μονάρχη στην πολιτική, αν ψηφιστεί η πρόταση δυσπιστίας εναντίον του νέου πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, την οποία αναμένεται να καταθέσουν οι Εργατικοί, τον Σεπτέμβριο, όταν οι βουλευτές επιστρέψουν από το θερινό διάλειμμα. 


Σε αυτή την περίπτωση η βασίλισσα δεν θα έχει άλλη επιλογή, παρά να απομακρύνει τον πρωθυπουργό, αν εκείνος δεν το κάνει μόνος του, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η Daily Mail.

Πότε και γιατί θα πρέπει η βασίλισσα να «απολύσει» τον Μπόρις Τζόνσον

«Η βασίλισσα θα πρέπει να του γράψει επιστολή και να του αναφέρει πως απολύεται», «Αυτή θα πρέπει να τον απολύσει. Βεβαίως, θα πρέπει», δήλωσε πολιτικός που ανήκει σε εκείνους που επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. 


Την Τετάρτη ο σκιώδης καγκελάριος Τζον ΜακΝτόνελ προειδοποίησε πως, αν ο Μπόρις Τζόνσον ηττηθεί σε μια ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, οι Εργατικοί θα επιμείνουν να αναλάβει πρωθυπουργός ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Δεν επιθυμώ να σύρω τη βασίλισσα σε αυτό αλλά θα έστελνα τον Κόρμπιν με ταξί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ να της ανακοινώσει πως αναλαμβάνουμε την εξουσία», δήλωσε ο ΜακΝτόνελ σε εκδήλωση στο Εδιμβούργο. 

Υπάρχει, πάντως το ενδεχόμενο, αν ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές μετά τις 31 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία.

1212


epirusblog.gr
5 of 5
Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι Βρετανοί πολιτικοί είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2640342845445972496
Σχόλια
item