Άρτα:ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ! Άρτα:ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα:ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ!Άρτα:ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ!Με δημόσιες διαβουλεύσεις, ακτιβιστικές δράσεις και ενημερωτικές καμπάνιες, οι κάτοικοι της Ηπείρου έχουν μεταφέρει το μήνυμα κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων, σε όλη την Ελλάδα. Και το κίνημα εξαπλώνεται καθημερινά..
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελλάδων πέρασε κι εκείνος το δικό του μήνυμα κατά των εξορύξεων. Στο καθιερωμένο πανηγύρι στις Σελλάδες, ο σύλλογος τύπωσε μπλουζάκια με το μήνυμα: "Το κλαρίνο για να παίξει θέλει αέρα καθαρό! ΟΧΙ πετρέλαια στην Ήπειρο".
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία από ένας δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο της Άρτας!

"Ένα μοντέλο εξορύξεων δεν συνάδει με την τοπική οικονομία της Ηπείρου, η οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον φυσικό της πλούτο και να επενδύσει περαιτέρω στον τουρισμό, στους πρωτογενείς τομείς (κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεύματα) και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 
Ένα ενεργειακό μοντέλο βασισμένο στους υδρογονάνθρακες δεν θεωρείται πια βιώσιμο πουθενά στον κόσμο και ειδικότερα στην Ελλάδα, μία χώρα η οικονομία της οποίας συνδέεται άρρηκτα με τον φυσικό της πλούτο και τον τουρισμό που αυτός ελκύει", όπως σημειώνει και η WWF
Picture


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα:ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ!
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 595083172406439162
Σχόλια
item