Θεσσαλονίκη: Εντατικοποιείται η αστυνόμευση στην άδεια πόλη ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Θεσσαλονίκη: Εντατικοποιείται η αστυνόμευση στην άδεια πόλη ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Σε εντατικοποίηση των ελέγχων, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι ο Αύγουστος είναι κατ' εξοχήν μήνας διακοπών, προχωράει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Τι προβλέπει το σχέδιο της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θέτει σε εφαρμογή σχέδιο αστυνόμευσης, το οποίο -μεταξύ άλλων- προβλέπει:

Εντατικοποίηση των ένστολων πεζών και εποχούμενων περιπολιών και κυρίως αυτών με δίκυκλα (ομάδες "ΔΙ.ΑΣ" και "Ζ"), σε διάφορα σημεία του νομού Θεσσαλονίκης για την πρόληψη κλοπών και σε τόπους πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων.

Ενίσχυση περιπολιών αστυνόμευσης με συμβατικά περιπολικά, με κύριο καθήκον την επιτήρηση εμπορικών κέντρων, τραπεζών, καταστημάτων κ.τ.λ.

Διενέργεια ελέγχων σε χώρους διασκέδασης, για τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, των διατάξεων για ηχορύπανση, καθώς και την προστασία των ανήλικων από κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Αύξηση των μέτρων Τροχαίας με το σύνολο των δυνάμεων και μέσων που διαθέτει η Υπηρεσία, κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Συγκρότηση ειδικών συνεργείων για τον έλεγχο των πλέον επικίνδυνων παραβάσεων, όπως την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την αντικανονική προσπέραση και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους.

«Το διαμέρισμα να μην δείχνει εντελώς κλειστό»
Σε σχετική ανακοίνωση, η αστυνομία καλεί τους πολίτες, πριν φύγουν διακοπές, να βεβαιωθούν ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού τους είναι καλά ασφαλισμένα, να ενημερώσουν για την απουσία τους µόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύονται για να επιβλέπουν την οικία τους, να μην αφήσουν σημειώματα για το πόσο καιρό θα απουσιάζουν και να αποφύγουν να αφήσουν σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του. 

Σημαντικό, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι το διαμέρισμα να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία. Παράλληλα, εν οψει των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου εντατικοποιούνται και τα μέτρα της τροχαίας για τους εκδρομείς.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Εντατικοποιείται η αστυνόμευση στην άδεια πόλη ενόψει Δεκαπενταύγουστου
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7874553265257384786
item