Γιάννενα: Με μεγάλη συμμετοχή στο Κεφαλόβρυσο...Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τον πολιτισμό των Βλάχων Γιάννενα: Με μεγάλη συμμετοχή στο Κεφαλόβρυσο...Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τον πολιτισμό των Βλάχων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με μεγάλη συμμετοχή στο Κεφαλόβρυσο...Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τον πολιτισμό των Βλάχων

  
Με μεγάλη συμμετοχή παρουσιάστηκε την Παρασκευή, στο Κεφαλόβρυσο από την Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία το βιβλίο «Βλάχοι: Ιστορία-Τέχνη-Πολιτισμός».
Το βιβλίο παρουσίασαν ο Μιχάλης Μαγειρίας Πρόεδρος της Αμφικτιονίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων, ο Βασίλειος Γκερμότσης αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας, υπεύθυνος Ευρώπης και ο Παναγιώτης Τζόκας: Πολιτισμολόγος-Δημοσιογράφος. 
Στην παρουσίαση του βιβλίου η Ελένη Σιάση, Καθηγήτρια Φιλόλογος, αναφέρθηκε στο «Ολοκαύτωμα του Κεφαλόβρυσου».
Πλήθος Κεφαλοβρυσιτών συνέρρευσαν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Άνω Πωγωνίου, αγκάλιασαν την εκδήλωση και τη στήριξαν με την παρουσία τους. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νομού Ιωαννίνων Οδ. Πότσης, ο πρώην Πρύτανης του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών Κ. Γάτσιος, ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας ο Στ. Φούσας και ο πατήρ Γεράσιμος Μπούμπας.
Η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία διεκδικεί να αναγνωριστεί το Κεφαλόβρυσο ως Μαρτυρικό Χωριό και οι Κεφαλοβρυσίτες περιμένουν πλέον την αναγνώριση αυτή από την ελληνική Πολιτεία.
epirusblog.gr
5 of 5
  
Γιάννενα: Με μεγάλη συμμετοχή στο Κεφαλόβρυσο...Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τον πολιτισμό των Βλάχων
epirusblog.gr
5 of 5
  
Ιωάννινα 2217748462996140842
Σχόλια
item