Γιάννενα: Αποτέλεσμα εμπρησμού οι δύο πυρκαγιές Γιάννενα: Αποτέλεσμα εμπρησμού οι δύο πυρκαγιές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αποτέλεσμα εμπρησμού οι δύο πυρκαγιές

Γιάννενα: Αποτέλεσμα εμπρησμού οι δύο πυρκαγιές
Σε αναζήτηση του δράστη ή των δραστών, που εκτιμάται, κατά μεγάλη πιθανότητα ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα, βρίσκεται το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για τις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι στο Σταυράκι η πρώτη και στη διασταύρωση Πεδινής – Κοσμηράς η δεύτερη.
Ενώ μία μεγάλη δύναμη των πυροσβεστικών δυνάμεων από τις 2 το μεσημέρι είχε ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες στο Σταυράκι, που ξέσπασε ταυτόχρονα με δύο εστίες, λίγο μετά τις 16.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά ανάμεσα στους οικισμούς Πεδινής και Κοσμηράς.
Οι εκτιμήσεις των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας κάνουν λόγο για βέβαιο εμπρησμό εικάζοντας, ότι πρόκειται για το ίδιο ή τα ίδια άτομα.
Και στις δύο περιπτώσεις, η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χάρη στην άμεση κινητοποίηση δεκάδων πυροσβεστών, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του δήμου Ιωαννιτών, με υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα, με υδροφόρες ιδιωτών, με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών και με το ελικόπτερο πυρόσβεσης που πραγματοποίησε δεκάδες ρίψεις πάνω από τις εστίες της πυρκαγιάς. 
Προβληματισμός
Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στον άριστο συντονισμό των υπηρεσιών και στην εμπειρία που έχει αποκτηθεί πλέον, ωστόσο δε μπόρεσε να κρύψει τον προβληματισμό του για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς και μάλιστα σε μία περιοχή, που απασχολεί κάθε χρόνο τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
Από την πρώτη στιγμή στο χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιωαννιτών Δημ. Νάστος, η δημοτική σύμβουλος Γ. Γιώτη, που είναι μόνιμη κάτοικος Μαρμάρων, ενώ με αγωνία παρακολουθούσαν τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς οι κάτοικοι του Σταυρακίου και των Μαρμάρων.
epirusonline.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αποτέλεσμα εμπρησμού οι δύο πυρκαγιές
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8833766808612809454
Σχόλια
item