Γιάννενα: Ανάγκη για ένα νέο κτίριο για την Πινακοθήκη Γιάννενα: Ανάγκη για ένα νέο κτίριο για την Πινακοθήκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανάγκη για ένα νέο κτίριο για την Πινακοθήκη

Γιάννενα: Ανάγκη για ένα νέο κτίριο για την Πινακοθήκη
Έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Δημοτική Πινακοθήκη και αποτελούν μέρος της πολύτιμης συλλογής της με χιλιάδες μοναδικά έργα νεοελληνικής τέχνης, αποτελούν το περιεχόμενο της έκθεσης που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο.
Ακριβώς το γεγονός ότι πρόκειται για 35 συνολικά έργα που για πρώτη φορά βγαίνουν από τις αποθήκες και εκτίθενται, ενώ τουλάχιστον 2000 ακόμη περιμένουν τη δική τους σειρά για να εκτεθούν και να παρουσιαστούν στο κοινό κάποια στιγμή, επιβεβαιώνει μία κυρία αναγκαιότητα.
Την ανέγερση μίας νέας Πινακοθήκης, που θα προκύψει είτε μέσα από αναζήτηση ενός χώρου από τους υπάρχοντες στην πόλη, είτε ενδεχομένως μέσω κάποιου χρηματοδοτούμενου προγράμματος.
Σε κάθε περίπτωση η αναγκαιότητα αυτή είναι αδήριτη και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και πολίτες των Ιωαννίνων που επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την Πινακοθήκη μένουν έκπληκτοι από τα έργα τέχνης και διπλά έκπληκτοι όταν πληροφορούνται ότι αυτά και άλλες χιλιάδες αντίστοιχα παραμένουν στις αποθήκες.
Όπως ανέφερε η Κλεοπάτρα Εξάρχου, προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών είναι διαχρονικές οι επισημάνσεις και τα παράπονα των επισκεπτών που δεν βρίσκουν ανά τακτά διαστήματα ή σε μόνιμη έκθεση, κάποια από τα έργα της συλλογής.
«Μας επισκέπτονται και κάτοικοι και ξένοι και αντιμετωπίζουν την έκθεση σαν να είναι καινούργια. Προφανώς η Πινακοθήκη χρειάζεται έναν μόνιμο μεγάλο χώρο για να φιλοξενεί τη μόνιμη συλλογή της και έναν αντίστοιχο χώρο με το σημερινό κτίριο, για να φιλοξενεί τις περιοδικές εκθέσεις», σημείωσε η κα Εξάρχου.
Η έκθεση
Η έκθεση παρουσιάζει 35 έργα που σκιαγραφούν την εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας τα τελευταία 70 χρόνια και φιλοτεχνήθηκαν από Έλληνες εικαστικούς και συγκεκριμένα τους:
Λιλή Αρλιώτη, Γεώργιος Βακαλό, Σπύρο Βασιλείου, Νικόλαο Γεωργιάδη, Γεώργιο Γουναρόπουλο, Χρίστο Δαγκλή, Εμμανουήλ Ζέπο, Ελένη Ζογγολοπούλου, Όπυ Ζούνη, Ορέστη Κανέλλη, Χρίστο Καρά, Τάκη Κατσουλίδη, Αλέκο Κοντόπουλο, Κώστα Κουτσουρή, Θέμο Μάιπα,Ν. Μάτσα, Αλεξάνδρα Μαυροκορδάτου-Πετρίτζη, Γεώργιο Μπουζιάνη, Τόνια Νικολαΐδη, Γεώργιο Μαυροΐδη, Ίρις Ξυλά-Ξαναλάτου, Αγλαΐα Παπά, Αλέξανδρο Παπαθεοδώρου, Παστάλη, Πάρι Πρέκα, Χρήστο Σαρακατσιάνο, Βάλια Σεμερτζίδη, Νίκο Σεφεριάδη, Ράνια Σταθοπούλου, Θάνο Τσίγκο, Βασίλη Χάρο.
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανάγκη για ένα νέο κτίριο για την Πινακοθήκη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7025830387152706525
Σχόλια
item