Μέρκελ και Πούτιν συμφώνησαν σε συνάντηση κορυφής για την Ουκρανία Μέρκελ και Πούτιν συμφώνησαν σε συνάντηση κορυφής για την Ουκρανία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μέρκελ και Πούτιν συμφώνησαν σε συνάντηση κορυφής για την Ουκρανία

Μέρκελ και Πούτιν συμφώνησαν σε συνάντηση κορυφής για την Ουκρανία

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, συζήτησαν την προοπτική μια νέας συνάντησης κορυφής για την Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελάριου Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να προωθήσουν την διεξαγωγή μια νέας συνάντησης κορυφής στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας, στο οποίο συμμετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία και η Ουκρανία, με σκοπό την διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε ανακοινώσει την Δευτέρα ότι μια συνάντηση κορυφής για την Ουκρανία ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την Άγγελα Μέρκελ, η συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Μέρκελ - Πούτιν: Η ουκρανική διένεξη απαιτεί λύση
Οι εχθροπραξίες μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία έχουν ξεκινήσει από το 2014 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η Γερμανία και η Γαλλία προσπαθούν να βρουν μια λύση στην διένεξη αυτή τα τελευταία πέντε χρόνια. Η τελευταία συνάντηση κορυφής στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας είχε πραγματοποιηθεί το 2016 στο Βερολίνο.

Ο Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η Μέρκελ και ο Πούτιν συμφώνησαν ότι η ουκρανική διένεξη απαιτεί μια λύση ώστε να επισπευσθούν οι συνομιλίες που αφορούν την διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.

Οι δύο ηγέτες, συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στην Συρία, κυρίως για την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπως και την έναρξη του πολιτικού διαλόγου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

epirusblog.gr
5 of 5
Μέρκελ και Πούτιν συμφώνησαν σε συνάντηση κορυφής για την Ουκρανία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5708301182096406932
Σχόλια
item