Γιάννενα: Αποκομιδή απορριμμάτων με… δελτίο τον Αύγουστο Γιάννενα: Αποκομιδή απορριμμάτων με… δελτίο τον Αύγουστο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αποκομιδή απορριμμάτων με… δελτίο τον Αύγουστο

Γιάννενα: Αποκομιδή απορριμμάτων με… δελτίο τον Αύγουστο
Αναπόφευκτα φαίνεται πως είναι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και που σε κάποιες συνοικίες της πόλης έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται, σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων, εξαιτίας της αδυναμίας της υπηρεσίας καθαριότητας να καλύψει τα κενά που προκύπτουν λόγω της χορήγησης των θερινών αδειών στους υπαλλήλους.
Η προοπτική αυτή είχε διαφανεί εδώ και δύο περίπου εβδομάδες με την σχετική τότε προειδοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, που είχε μείνει αναπάντητη από το δήμο Ιωαννιτών και την υπηρεσία καθαριότητας.
Ήδη όμως τα προβλήματα στην αποκομιδή έχουν κάνει την εμφάνισή τους, σε συγκεκριμένες συνοικίες η αποκομιδή γίνεται ανά δύο ημέρες, ενώ κάτοικοι άλλων περιοχών καταγγέλλουν, ότι η αποκομιδή γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Τ. Ζέκα έκανε παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης και επανέλαβε, ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης.
Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων έκανε εχθές ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Τίνα Ζέκα ενημέρωσε ότι εξαιτίας των αδειών που βάσει νόμου πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους, το προσωπικό δεν  επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης με αποτέλεσμα σε κάποιους τομείς της πόλης, οι κάδοι να μην αδειάζονται καθημερινά όπως γινόταν μέχρι τώρα. 
«Οι εργάτες στην αποκομιδή,  που παλεύουν όλες αυτές τις μέρες να μαζεύουν σκουπίδια δύο ημερών, είναι οι πρώτοι που υφίστανται τις συνέπειες. Η δουλειά εντατικοποιείται σε μια υπηρεσία που πανελλαδικά την τελευταία 10ετία μετράμε περισσότερους από 50 νεκρούς. 
Ξεκαθαρίζουμε, ότι οι εργαζόμενοι που για ένα μισθό, στα όρια της αξιοπρέπειας παίζουν τη ζωή τους καθημερινά πάνω στα απορριμματοφόρα, δεν είναι ο αντίπαλος του γιαννιώτικου λαού που θα υποφέρει από τα σκουπίδια μέσα στον Αύγουστο».
Αιχμηρή απάντηση
Η απάντηση ήρθε με αρκετές αιχμές από τον αντιδήμαρχο κ. Κατηρτσίδη και σε πολιτικό επίπεδο από τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα, φάνηκε όμως, ότι λόγω της χρονικής συγκυρίας, ένα μήνα δηλαδή πριν την έναρξη της νέας δημοτικής θητείας, δεν υπάρχουν τα περιθώρια ή και η διάθεση για λύσεις περισσότερο αποφασιστικού χαρακτήρα. «Θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε άλλες λύσεις, γιατί όταν δεν γίνεται η δουλειά όπως πρέπει, δε γίνεται να δίνουμε άδειες. 
Γι’ αυτό είπαμε κιόλας, ότι δε χάθηκε ο κόσμος σε αυτούς που δουλεύουν για 2-3 ώρες συνολικά, να εργαστούν λίγες ώρες παραπάνω για να καλυφθούν οι ανάγκες της αποκομιδής. 
Υπάρχει ένα υπαρκτό πρόβλημα που έχει να κάνει με την καθυστέρηση στην πρόσληψη των 47 υπαλλήλων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της κατάστασης», ανέφερε ο κ. Κατηρτσίδης, που έκανε γνωστό επίσης, ότι η ΑΔ Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας ακύρωσε τη διαδικασία πρόσληψης και άλλων εργατών καθαριότητας στο δήμο Ιωαννιτών, μέσω συμβάσεων οκτάμηνης διάρκειας.
«Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοούν, ότι δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά έχουν και υποχρεώσεις», είπε από την δική του πλευρά ο δήμαρχος.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αποκομιδή απορριμμάτων με… δελτίο τον Αύγουστο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4130873376121399515
Σχόλια
item