Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές

Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές

Με ομοβροντίες δακρυγόνων η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προσπάθησε να διαλύσει σήμερα αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι γρήγορα συγκεντρώθηκαν σε άλλο σημείο της πόλης.

Όλο και πιο βίαιες διαμαρτυρίες, που συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες, έχουν βυθίσει το Χονγκ Κόνγκ στη σοβαρότερη πολιτική κρίση του εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας μια σοβαρή πρόκληση για την κεντρική κυβέρνηση στο Πεκίνο.

Σήμερα ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν σ' όλη την πόλη. Χιλιάδες πραγματοποίησαν για δεύτερη ημέρα καθιστική διαμαρτυρία στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου ενώ σε άλλα σημεία η αστυνομία έδειξε πως είναι αποφασισμένη να τους διώξει από τους δρόμους.

Δακρυγόνα χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν απροειδοποίητα λίγη ώρα αφότου εκατοντάδες ακτιβιστές, οι οποίοι είχαν κάνει πορεία στο Τάι Πο, στο βόρειο τμήμα του Χονγκ Κονγκ, οχυρώθηκαν σε διασταύρωση της συνοικίας Τάι Ουάι.

Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν εξαιτίας των δακρυγόνων, ενώ ο καπνός γέμισε και τον εκεί σταθμό του μετρό, προκαλώντας προβλήματα στους επιβάτες.

«Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα τα παρατήσουμε και δεν θα βγαίνουμε πια στους δρόμους, κάνει λάθος», είπε ο 20χρονος φοιτητής Κρις Ουόνγκ που διαδήλωνε στο Τάι Πο.

«Η Κάρι Λαμ διαδίδει τώρα ψεύδη και κατηγορεί εμάς ότι καταστρέφουμε την οικονομία του Χονγκ Κονγκ. Όμως εκείνη είναι που καταστρέφει το Χονγκ Κόνγκ», πρόσθεσε. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ... όμως θα φερθούμε επίσης έξυπνα και θα τους φθείρουμε».

Η Λαμ, η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι η οικονομία υπονομεύεται από τις διαδηλώσεις, οι οποίες άρχισαν τον Ιούνιο.

Εξάλλου η Κίνα ζήτησε από την αεροπορική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, την Cathay Pacific Airways, να απολύσει τους εργαζομένους της που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις. Ένας από τους πιλότους της εταιρείας συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα.

epirusblog.gr
5 of 5
Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 931874106258843198
item