Φωτιά στην Εύβοια: Υποψίες για εμπρησμό - Ψάχνει ενδείξεις η Πυροσβεστική

Φωτιά στην Εύβοια: Υποψίες για εμπρησμό - Ψάχνει ενδείξεις η Πυροσβεστική

Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζουν εξαντλητικά οι ανακριτικές αρχές της πυροσβεστικής για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια που κατακαίει την περιοχή Μεσσαπίων-Δίρφυος από τις 3 τα χαράματα της Τρίτης.

Από τις πρώτες στιγμές που ξέσπασε η πυρκαγιά εκτός από τις μονάδες πυρόσβεσης, πήγε στην Εύβοια και ειδικό κλιμάκιο εγκλημάτων εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος.

Οι ανακριτικές αρχές έχουν πάρει μέχρι στιγμής 25 καταθέσεις από κατοίκους και από την πρώτη στιγμή υπήρχαν υπόνοιες κατοίκων για εμπρησμό.

Το δύσβατο της περιοχής καθώς και η ώρα που ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά, ενισχύουν την καχυποψία προς αυτή την κατεύθυνση. Ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός έδειξαν να προσανατολίζονται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις – πολύ περισσότερο αποδείξεις – για το σενάριο του εμπρησμού. Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής μάλιστα, αναζήτησαν και τα ίχνη ενός 32χρονου ο οποίος είχε καταδικαστεί για εμπρησμό στην ίδια περιοχή πέρσι, το 2018. 

Πρόκειται για έναν ντόπιο ο οποίος είχε κατηγορηθεί για έναν εμπρησμό και όπως ο ίδιος είχε υποστηρίξει το είχε κάνει για να εκδικηθεί μια σερβιτόρα και έναν συγχωριανό του που τον κορόιδευαν. Δικάστηκε, καταδικάστηκε και αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open tv πάντως, κάτοικοι είναι πεπεισμένοι ότι ανθρώπινο χέρι έβαλε την πυρκαγιά στην Εύβοια. Οπως ανέφερε το ρεπορτάζ τα ξημερώματα της Τρίτης, ένα ή και δύο άτομα, κινήθηκαν με ΙΧ στο δάσος, ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Μακρυμάλλη και έβαλαν τρεις εστίες φωτιάς. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Από την έρευνα που έχουν κάνει στα σημεία όπου μπήκαν οι φωτιές από το χέρι του εμπρηστή δεν έχουν βρεθεί ευρήματα, δηλαδή γκαζάκια η μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό και θεωρούν πως αυτός που έβαλε την πυρκαγιά την έβαλε είτε με αναπτήρα, είτε με σπίρτα, είτε με κάποιο στουπί , συνεχίζουν όμως τις έρευνες μήπως και βρεθεί κάτι.

epirusblog.gr
5 of 5
Φωτιά στην Εύβοια: Υποψίες για εμπρησμό - Ψάχνει ενδείξεις η Πυροσβεστική
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7264438213108226324
item