Δυο γυναίκες σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν τη Νέα Υόρκη Δυο γυναίκες σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν τη Νέα Υόρκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δυο γυναίκες σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν τη Νέα Υόρκη

Δυο γυναίκες σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν τη Νέα Υόρκη

Δυο γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 χρόνια, καθώς είχαν εμπνευστεί από τον ISIS και παραδέχτηκαν πως σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη. 

Συγκεκριμένα, η 35χρονη Asia Siddiqui και η 31χρονη Noelle Velentzas είχαν μελετήσει τον τρόπο δημιουργίας βομβών για αυτοκίνητα και είχαν αποθηκεύσει στα σπίτια τους φιάλες με προπάνιο, εργαλεία συγκόλλησης, προπαγανδιστικά έγγραφα και μακέτες. 


Επιπλέον, είχαν επισκεφτεί ένα πολυκατάστημα εργαλείων, αναζητώντας εξοπλισμό για τις βόμβες τους, ενώ μαζί τους βρισκόταν και μια τρίτη γυναίκα, η οποία, όπως αποδείχτηκε, ενεργούσε σαν μυστική πράκτορας των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών. 

Η Velentzas ομολόγησε πως είχε αντλήσει την έμπνευσή της από το μακελειό της Βοστόνης, το 2013 και σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι εγγεγραμμένες συνομιλίες της με τη συνεργό της, είχε αναφέρει: «Γιατί να μην μπορέσουμε να γίνουμε κι εμείς πραγματικές "σκύλες";». 

Σε άλλη ομιλία της, είχε πει πως εκείνη μαζί με τη Siddiqui αποτελούν «πολίτες του «Ισλαμικού Κράτους», ενώ ο Οσάμα μπιν Λάντερ ήταν ήρωάς της. 

Το συγκεκριμένο δίδυμο συζητούσε για τη πραγματοποιήση επίθεσης στη κηδεία ενός αστυνομικού, ενώ είχαν ορίσει και κυβερνητικούς στόχους.

Και οι δυο παραδέχτηκαν την ενοχή τους ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή.
epirusblog.gr
5 of 5
Δυο γυναίκες σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν τη Νέα Υόρκη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5576553849788242760
Σχόλια
item