Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν -Τα θέματα που συζήτησαν και εκείνα που δεν είπαν λέξη Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν -Τα θέματα που συζήτησαν και εκείνα που δεν είπαν λέξη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν -Τα θέματα που συζήτησαν και εκείνα που δεν είπαν λέξη

Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν -Τα θέματα που συζήτησαν και εκείνα που δεν είπαν λέξη

Ο Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού είδε έναν χάρτη με τις εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ.

Ωστόσο, η τηλεφωνική συζήτησή τους κινήθηκε προς την κατεύθυνση για την ανάγκη διορισμού ενός νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ρωσία, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο τα όσα υποστήριξαν δύο αξιωματούχοι.

Ο σημερινός διπλωματικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Τζον Χάντσμαν αναμένεται να εγκαταλείψει σύντομα την θέση του.

Ο Χάντσμαν και η σύζυγος του Μαίρη Κέι κατά τους τελευταίους μήνες φαίνεται να αποχαιρετούν την Ρωσία μέσω τουριστικών επισκέψεων αποχαιρετισμού, αλλά και διοργάνωσης δείπνων με φίλους διπλωμάτες του ζευγαριού. 

Η Κέι έχει προχωρήσει σε σχετικές αναρτήσεις τέτοιων εκδηλώσεων στο Instagram, όπως το δείπνο που έγινε μια Παρασκευή του περασμένου μήνα, προς τιμήν των πεζοναυτών που είναι μέλη της φρουράς της πρεσβείας, αλλά κι ενός περιπάτου στην Μόσχα.

Σύντομη η συνομιλία Τραμπ με Πούτιν
Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν την ανάγκη διορισμού ενός νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ρωσία κατά τους επόμενους μήνες κι ενώ αναμένεται η αποχώρηση του Χάντσμαν. 

Ωστόσο, στην συζήτηση δεν έγινε αναφορά σε ονόματα προσώπων που είναι πιθανό να τον αντικαταστήσουν. Επρόκειτο για μία σύντομη τηλεφωνική συνομιλία, όπως δηλώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Τα θέματα που δεν είπαν λέξη
Οι δύο πρόεδροι δεν συζήτησαν επίσης την απόφαση των ΗΠΑ για την επίσημη αποχώρησή τους από την Συμφωνία για τα Πυρηνικά Οπλα Μέσου Βεληνεκούς με την Ρωσία (INF) ή την επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία για την δηλητηρίαση ενός πρώην πράκτορα σε βρετανικό έδαφος.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι είχε με τον πρόεδρο Πούτιν «μία καλή και σύντομη κουβέντα», ενώ η Μόσχα που εξέδωσε ανακοίνωση για το τηλεφώνημα, ώρες πριν από τον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ ήταν αυτός που τηλεφώνησε.

Ούτε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αλλά ούτε και η ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρθηκαν σε κυρώσεις, ενώ ο πρόεδρος Πούτιν σχολίασε θετικά την προσφορά του προέδρου Τραμπ για βοήθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών ως «μία εγγύηση ότι στο μέλλον θα είναι πιθανή η πλήρης αποκατάσταση (του συνολικού πλαισίου) των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν -Τα θέματα που συζήτησαν και εκείνα που δεν είπαν λέξη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 199960604605907601
Σχόλια
item