Γιάννενα: Δηλώσεις του Μητροπολίτη Μαξίμου για Βελλά και Γεωργική Σχολή Κύριο

Γιάννενα: Δηλώσεις του Μητροπολίτη Μαξίμου για Βελλά και Γεωργική Σχολή  Κύριο
Η επιστροφή σε έναν αντίστοιχο δρόμο με αυτόν που διαδραμάτισε σε δυσκολότερες εποχές στο παρελθόν για την Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς, είναι έτσι κι αλλιώς, μία δύσκολη υπόθεση. 
Η αποκατάσταση όμως των λαθών που έγιναν τα τελευταία χρόνια, με την μετατροπή της σε Ανώτερη Σχολή, χωρίς αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, αποτελεί μία αναγκαιότητα, ώστε η Σχολή να κοιτάξει με πιο καθαρή ματιά τις μελλοντικές της προοπτικές.
Η μοναδική Σχολή θεολογικής κατεύθυνσης στη Δυτική Ελλάδα, ουσιαστικά υπολειτουργεί και αυτό ξεκίνησε από τη μείωση του αριθμού των εισακτέων, που από 120 στο παρελθόν, 60 για τη σχολή ιερατικών σπουδών και άλλοι τόσοι για τη σχολή μουσικολογίας, έπεσε στους 40, με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμο να διατυπώνει σαφείς αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. 
«Την περσινή χρονιά στη σχολή ιερατικών σπουδών εμφανίστηκαν λιγότεροι από 15 και στη σχολή μουσικολογίας ήρθε ένας. 
Προφανώς, πρέπει να γίνει συζήτηση για το πώς πρέπει να αναβαθμίσουμε τη Σχολή, αλλά αυτό είναι άλλο, από το να τη διαλύσουμε. 
Δυστυχώς, ο νομοθέτης δε φρόντισε να προβλέψει την αναγνώριση και εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Ανώτερων Σχολών, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να μειώνεται διαρκώς. 
Πιστεύω, ότι η νέα κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας θα δει το θέμα με διαφορετικό τρόπο και θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του αριθμού των εισακτέων και να δούμε και τα κριτήρια επιλογής των σπουδαστών», σημείωσε.
Μία μελέτη για τη Γεωργική Σχολή
Ανεξάρτητα όμως από την πορεία της Ανώτερης Σχολής το μεγάλο στοίχημα και όραμα της Μητρόπολης Ιωαννίνων και της διοίκησης της Βελλάς είναι η σύσταση και λειτουργία της Γεωργικής Σχολής. 
Η φάρμα ήδη λειτουργεί στην περιοχή, ενώ ο κ. Μάξιμος ανακοίνωσε, ότι έχει ήδη στα χέρια του μία μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας των Γεωργικών Σχολών γενικότερα στη χώρα και συγκεκριμένα στη Βελλά.
«Τη μελέτη αυτή την έχω στα χέρια μου και περιμένω να υπάρξει καλή διάθεση από την Πολιτεία, ώστε να προχωρήσουμε το εγχείρημα αυτό. 
Μόνον έτσι θα κρατήσουμε τα παιδιά στην περιοχή, και θα τους δώσουμε την ευκαιρία να σπουδάσουν γεωργοκτηνοτροφικά, να δημιουργήσουν Ομάδες Παραγωγών και να έχουν μία καλύτερη τύχη, ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να μην ερημώσει κι άλλο η ύπαιθρος», ανέφερε ο κ. Μάξιμος.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δηλώσεις του Μητροπολίτη Μαξίμου για Βελλά και Γεωργική Σχολή Κύριο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4107792089323817509
item