Άρτα: Μια μοναδική βραδιά, με την Λαμπρινή Καρακώστα στο «ΒΥΖΑΝΤΙΟ»

Άρτα: Μια μοναδική βραδιά, με την Λαμπρινή Καρακώστα στο «ΒΥΖΑΝΤΙΟ»
Είναι απ’ τις ευκαιρίες του καλοκαιρού, που όμως η Άρτα, ούτε δίπλα δεν θέλει να περάσει! 
Για να βρεθούν την ίδια στιγμή, οι χαρακτηριστικοί ανόητοι, ν’ αποφανθούν: «στην Άρτα δεν γίνεται τίποτα και η ζωή μας, είναι πεζή». 
Και φυσικά φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός απ’ αυτούς που διαρκώς αδιαφορούν και δεν στηρίζουν καμία πολιτιστική απόπειρα, σ’ αυτή την δύσμοιρη πόλη…

Μελαγχολικός ο πρόλογος, αλλά επιβεβλημένο να είναι έτσι, γιατί η Άρτα είχε την τύχη να υποδεχτεί μία μοναδική δημιουργό, μουσικό και ερμηνεύτρια, η οποία μας οδήγησε σ’ ένα εκπληκτικό… σεργιάνι, στο ελληνικό τραγούδι.  
Απ’ αυτό που  διαπιστώσαμε εμείς οι λίγοι, που σπεύσαμε στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ότι η ελληνική μουσική όταν υποστηρίζεται από καλλιτέχνες σαν την Λαμπρινή Καρακώστα, είναι ο απόλυτος θησαυρός!
Είχαμε την τύχη, ν’ ακούσουμε τα τραγούδια της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς της, με τον γενικό τίτλο «Ακούγομαι;», για τα οποία όσο μπορούμε να είμαστε σωστοί στην κριτική, θα ισχυριστούμε ότι είναι μοναδικά! 
Κι επειδή οι γνώσεις περί την μουσική, δεν είναι αυτές του κριτικού, μπορούμε να δανειστούμε την διαπίστωση της έγκυρης ιστοσελίδας «musicpress.gr», που για τον συγκεκριμένο δίσκο αναφέρει: «Με μπόλικη φρεσκάδα, αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και αυτοσαρκασμό, κάνει ένα γενναίο σάλτο από τις δεδομένες μουσικές φόρμες, αποδομώντας τις σχεδόν, και στη συνέχεια ενώνοντας τις μέσα από διάφορες επιρροές. 
Με ρυθμούς γαλαξιακούς, ακροβατεί ανάμεσα στους «πατημένους» λαϊκούς και παραδοσιακούς δρόμους, τη ροκ, ποπ, φανκ, μινιμαλιστική αλλά και κλασική κουλτούρα, παρουσιάζοντας 11 τραγούδια, σαν τα 11 κομμάτια ενός μουσικού παζλ, όπου το ένα δεν φοβάται να αναιρέσει το άλλο».
Με πολλή όρεξη και εμφανή την διάθεση, να ικανοποιήσει τους λιγοστούς θαμώνες, έκανε αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι, παίζοντας η ίδια όλα τα όργανα που απαιτούσε η περίσταση, για την συνοδεία του μοναδικού κιθαρίστα Νίκου Γιαννάκου (απ’ την Κλεισούρα Φιλιππιάδας, η καταγωγή του, για να έχουμε το δικαίωμα να λέμε, δικό μας παιδί) και να προκύψει το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Από δημοτικά τραγούδια, μέχρι ρεμπέτικα και πολύ ωραία λαϊκά τραγούδια.
Ιδιαίτερη εντύπωση δημιούργησε το γεγονός, ότι η Λαμπρινή Καρακώστα, δεν είδε τους λιγοστούς θαμώνες, για ν’ αποφασίσει να πει κάποια τραγούδια, να βγει απ’ την υποχρέωση και να μας χαιρετήσει. 
Επέμενε και έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. Όπως το ίδιο έκανε την προηγούμενη ημέρα, σε μια μοναδική βραδιά (σ.σ. και με πολύ κόσμο) στον «αποσπερίτη» στην Πρέβεζα και θα κάνει το ίδιο σήμερα, στο Άργος Ορεστικό, που είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του…
Ιδιαίτερες ευχαριστίες και προς τον ιδιοκτήτη του καφέ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Βασίλη Διαμάντη, που όταν πρόκειται για την διοργάνωση τέτοιων πολιτιστικών στιγμών, δεν φείδεται κόστους και κάνει την δική του προσπάθεια, για να βάλει το δικό του λιθαράκι, στο μεγάλο ζητούμενο, που είναι ο πολιτισμός για την Άρτα…
Ας ελπίσουμε ότι τον χειμώνα, η εξαίρετη δημιουργός και ερμηνεύτρια Λαμπρινή Καρακώστα, θα δεχτεί κάποια πρόσκληση, για να μας χαρίσει, μια ακόμη αξέχαστη μουσική βραδιά…
Θερμά συγχαρητήρια, για την παράσταση της Λαμπρινής Καρακώστα, απ’ τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΟ ΣΚΠΕΥΤΗΡΙΟ» Γιώργο Παπαποστόλη, ο οποίος έκανε την διαπίστωση και πρόβλεψη, πως είναι πολύ καλή κοπέλα και θα πάρει το καλύτερο παιδί, ευχόμενος και καλά στέφανα…
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μια μοναδική βραδιά, με την Λαμπρινή Καρακώστα στο «ΒΥΖΑΝΤΙΟ»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1753192304003755086
item