Θεσπρωτία: Διάσταση πήρε το θέμα του προστίμου σε καφενείο της Ραβενής. Θεσπρωτία: Διάσταση πήρε το θέμα του προστίμου σε καφενείο της Ραβενής. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Διάσταση πήρε το θέμα του προστίμου σε καφενείο της Ραβενής.

Διάσταση έχει πάρει το θέμα της επιβολής προστίμου 21.000 για ανασφάλιστη εργασία δύο ατόμων σε καφενείο  της Ραβενής. 

Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με αυτό και άλλα ΜΜΕ, σε τοπικό, πανηπειρωτικό και πανελλαδικό επίπεδο, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος και υπήρξαν και άλλες αντιδράσεις. 

Στο πλαίσιο αναλυτικών πληροφοριών για το ζήτημα, να αναφερθεί ότι  πρόκειται για ένα καφενείο χωριού, που ουσιαστικά ανήκει στην  Αδελφότητα, η οποία – αδυνατώντας να το λειτουργήσει αποτελεσματικά – έχει επινοικιάσει τη χρήση του σ' έναν κάτοικο, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, όπου επιστρέφουν οι απόδημοι για να περάσουν τις διακοπές τους στην ιδιαίτερή τους πατρίδα.

 Η ιδιοκτήτρια έχει όλες τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις. Τα πρόσωπα, που βρέθηκαν να ασχολούνται στο καφενείο, ήταν συγγενικά, χωρίς να λαμβάνουν οποιοδήποτε χρηματικό αντίτιμο. 

Αυτοί ήταν οι … «ανασφάλιστοι εργαζόμενοι», που εντόπισε το πόρισμα των ελεγκτών. Πέραν αυτού του πραγματικού γεγονότος, υπάρχει και η κοινωνική διάσταση του θέματος. 

Η Ραβενή Θεσπρωτίας είναι ένα ορεινό ακριτικό χωριό στην ερημωμένη Μουργκάνα. Έτσι το καφενείο αποτελεί ένα είδος κοινωνικού αγαθού, που δεν αποφέρει κέρδη, αλλά προσφέρει υπηρεσίες, κυρίως επικοινωνίας, στους λιγοστούς κατοίκους. 

Πηγή: katoci.blogspot.com
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Διάσταση πήρε το θέμα του προστίμου σε καφενείο της Ραβενής.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8243917869970953920
Σχόλια
item