Τραμπ: Είμαστε κοντά σε μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ χωρίς δασμούς Τραμπ: Είμαστε κοντά σε μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ χωρίς δασμούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τραμπ: Είμαστε κοντά σε μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ χωρίς δασμούς

Τραμπ: Είμαστε κοντά σε μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ χωρίς δασμούς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον θα καταφέρει να πετύχει μια δίκαιη εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να επιβάλει δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, ανακουφίζοντας τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ήταν δύσκολο να διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες για εμπορικά θέματα, όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με τις προοπτικές μιας ευρύτερης συμφωνίας.

Εμπορική συμφωνία με την ΕΕ χωρίς δασμούς βλέπει ο Τραμπ
«Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας με την ΕΕ επειδή δεν θέλουν τους δασμούς. 

Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την ΕΕ χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη λήξη της συνόδου κορυφής της G7 στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ προχωρούν με αργούς ρυθμούς, δεδομένης της διαφωνίας των δύο πλευρών για το αν θα συμπεριληφθούν σε μια συμφωνία και τα αγροτικά προϊόντα.

Σύντονα στη Γερμανία ο Τραμπ
Ο Τραμπ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, είπε όμως ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα τη Γερμανία, κατόπιν πρόσκλησης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Η ίδια η καγκελάριος είπε στους δημοσιογράφους ότι το Βερολίνο θέλει να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών το συντομότερο δυνατόν. «Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις. Η Γερμανία, εντός του πλαισίου της ΕΕ, εργάζεται σκληρά για αυτό», τόνισε.

epirusblog.gr
5 of 5
Τραμπ: Είμαστε κοντά σε μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ χωρίς δασμούς
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1994215029958517002
Σχόλια
item