Η ανταγωνιστική φύση του ανθρώπου Γιατί η μονογαμία δεν είναι στο αίμα μας;

Η ανταγωνιστική φύση του ανθρώπου Γιατί η μονογαμία δεν είναι στο αίμα μας;
Η ιστορία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας παραπέμπει στην πολυγαμία λέει ο Αμερικανός συγγραφέας Κρίστοφερ Ράιαν και εξηγεί τι συμβαίνει στο ομαδικό σεξ που κάνει τη διαδικασία πιο ενδιαφέρουσα
Στη δεκαετία του 1960 , οι ανθρωπολόγοι είχαν υπολογίσει συνολικά 849 κοινωνίες από τις οποίες μόλις οι 137 ήταν μονογαμικές. Στο μικροσκόπιο των ερευνητών μπήκαν οι χιμπατζήδες, από τα πιο άπιστα ζώα. 
Κυρίως αυτοί που ζουν στα τροπικά δάση του Κογκό είναι οπαδοί του ομαδικού σεξ. Ανεξάρτητα από την ηλικία τους, για τα ζώα αυτά το σεξ είναι αυτό που θα λέγαμε αμιγώς ομαδικό… σπορ.
Στο βιβλίο του, υπό τον τίτλο: «Σεξ: η πραγματική αλήθεια», ο Αμερικανός συγγραφέας Κρίστοφερ Ράιαν αναλύει τις σκέψεις του: από τους προιστορικούς χρόνους, η ιστορία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας παραπέμπει στην πολυγαμία . Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild», o Ράιαν εξηγεί γιατί η μονογαμία δεν είναι στη φύση μας .
Η μονογαμία δεν είναι στο αίμα μας, όπως υποστηρίζει στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.
«Στο ομαδικό σεξ διεξάγεται ένας διαγωνισμός σπέρματος κι αυτό είναι που κάνει την όλη διαδικασία πιο ενδιαφέρουσα.Ο άνθρωπος είναι από την φύση του ανταγωνιστικός…», προσθέτει.
Στις ανθρώπινες κοινωνίες δεν είναι τυχαίο ότι, ένας στους τρεις γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. 
Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να περιοριστούν σ’ έναν και μόνο σεξουαλικό σύντροφο, τουλάχιστον μετά το γάμο ή μια σοβαρή σχέση. Κι όταν δεν τα καταφέρνουν, αποκτούν εξωσυζυγικές σχέσεις.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο περίφημος λεκές στο μπλε φόρεμα της πρώην μαθητευόμενης του Λευκού Οίκου, Μόνικα Λεβίνσκι ενέπνευσαν τον Κρίστοφερ Ράιαν για την συγγραφή του βιβλίου του. 
Με βάση τις μελέτες του, ο Ράιαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι δεν είναι μονογαμικοί, δεν ήταν ποτέ μονογαμικοί καθώς επίσης δεν είναι κατάλληλοι για μονογαμία, γεγονός που εξηγεί και την ανατομία του ανθρώπινου σώματος.
Στους προϊστορικούς χρόνους οι άνθρωποι ζούσαν σε ομάδες. Κυνηγούσαν μαζί και μοιράζονταν τα λάφυρά τους και όχι μόνο. Αποκτούσαν παιδιά δίχως να τους ενδιαφέρει σε ποιον ανήκουν. 
Είχαν σεξουαλικές επαφές με αυτόν που ήθελαν ακόμα κι αν δεν τον έβλεπαν ξανά Με το ομαδικό σεξ ενισχύονταν οι δεσμοί ολόκληρης της κοινότητας . Η ανταλλαγή συντρόφων ήταν σύνηθες φαινόμενο. Η ζήλια ήταν σχεδόν άγνωστη….
Για τα ζώα η διαδικασία του σεξ είναι διεκπεραιωτική… Για παράδειγμα, όταν δύο πίθηκοι κάνουν σεξ , κοιτιούνται συνήθως στα μάτια. 
Η συνουσία δεν διαρκεί παρά μόνο 13 δευτερόλεπτα. Λιγότερο από το 10% των ειδών του ζωικού βασιλείου είναι μονογαμικά , όπως αναφέρει. Οι κύκνοι, για παράδειγμα, είναι κι αυτοί άπιστοι.
«Στα ζώα η μονογαμία είναι πάντα η εξαίρεση» υποστηρίζει από την πλευρά του ο Λαρκς Πένκε. Με βάση την εξελικτική θεωρία ο Αμερικανός ψυχολόγος επικέντρωσε την έρευνά του στην επιλογή συντρόφου, τις ερωτικές σχέσεις και τη σεξουαλικότητα των ζώων.
epirusblog.gr
5 of 5
Η ανταγωνιστική φύση του ανθρώπου Γιατί η μονογαμία δεν είναι στο αίμα μας;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8762307364443282489
item