Γιάννενα: Μάχη με τον χρόνο για την κάλυψη των κενών Γιάννενα: Μάχη με τον χρόνο για την κάλυψη των κενών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μάχη με τον χρόνο για την κάλυψη των κενών

Γιάννενα: Μάχη με τον χρόνο για την κάλυψη των κενών
Να ξεκινήσει η σχολική χρονιά χωρίς ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές επιδιώκει το υπουργείο Παιδείας, που έχει θέσει ως στόχο να προχωρήσει στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας αλλά και οι κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης βρίσκονται επί ποδός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε επίπεδο προετοιμασίας, ώστε το πρώτο σχολικό κουδούνι να βρει τα σχολεία χωρίς προβλήματα σε μέσα και υποδομές και κυρίως, χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως εξήγησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς στα λύκεια θα υπάρχουν τέσσερις προσανατολισμοί φέτος, αντί για τρεις, ενώ έχει γίνει και ανακατηγοριοποίηση των σχολείων, κάτι που απαιτεί αύξηση του ελάχιστου αριθμού μαθητών ανά προσανατολισμό και άρα, περισσότερους εκπαιδευτικούς.
«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και από εμάς και από την Γενική Γραμματέα του υπουργείου, με την οποία είμαστε σε συνεχή επαφή», σημείωσε ο κ. Καμπουράκης και πρόσθεσε πως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί, στις 3 Σεπτεμβρίου θα αποσταλούν από τις Περιφερειακές διευθύνσεις τα κενά, ώστε στις 5 του μήνα να γίνει το πρώτο «κύμα» προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, γενικής και ειδικής αγωγής. 
Όπως είναι γνωστό οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα από τους πίνακες αναπληρωτών του ΑΣΕΠ 2018-2019.
Σε ό,τι αφορά τα βιβλία, η πλειονότητά τους βρίσκεται ήδη στα σχολεία, ενώ καθόλα έτοιμες, σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη, είναι και οι σχολικές υποδομές. 
Ιδιαίτερα για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά, ανέφερε πως  το σχολείο έχει ολοκληρωθεί και διαθέτει ασφαλή πρόσβαση, αύλειο χώρο και ανακαινισμένες αίθουσες, καλώντας μάλιστα τους γονείς της περιοχής να το επισκεφθούν και να διαπιστώσουν τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν. 
Επίσης,  φέτος θα εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους της Ηπείρου η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.
Αναφορικά με την αναστολή 22 νηπιαγωγείων και 13 δημοτικών σχολείων στην Ήπειρο, λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού, ο κ. Καμπουράκης σημείωσε ότι σε άλλα από αυτά δεν υπήρχε κανένας μαθητής, ενώ σε άλλα δεν υπήρχε ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός. 
Διαβεβαίωσε δε ότι κανένα παιδί δεν πρόκειται να μείνει εκτός σχολικών μονάδων και εφόσον υπάρχουν μαθητές σε σχολεία που κλείνουν, θα μεταφερθούν στις πλησιέστερες σχολικές μονάδες.
Τέλος, αναφέρθηκε στην ένταξη περισσότερων σχολείων της Ηπείρου στα σχολικά γεύματα, έναν θεσμό που χαρακτήρισε σημαντικό, όχι μόνο για την παροχή σίτισης, αλλά και για την καλλιέργεια μιας πιο υγιεινής διατροφής στα παιδιά.
Εξαίρεση στο πρόγραμμα είναι ο νομός Πρέβεζας, όπου κανένα σχολείο δε συμμετέχει στα «Σχολικά Γεύματα», ένα θέμα που θα διερευνηθεί όπως ανέφερε ο κ. Καμπουράκης, σημειώνοντας πως η διαδικασία ξεκινά με πρωτοβουλία των κατά τόπους διευθυντών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μάχη με τον χρόνο για την κάλυψη των κενών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2937147729813762534
Σχόλια
item