Γιάννενα: Σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις Γιάννενα: Σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Γιάννενα: Σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις
Με μακροσκοπικούς ελέγχους, αφού δεν διαθέτει το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων επιχειρεί αφενός να ελέγξει την κατάσταση των αντικειμένων άθλησης στις σχολικές αυλές και τα γυμναστήρια, και αφετέρου όπου αυτό είναι εφικτό, να προχωρήσει σε εργασίες επισκευής και αναβάθμισης.
Το τραγικό δυστύχημα στη Χίο με τον θάνατο ενός 19χρονου που καταπλακώθηκε από μία σκουριασμένη και ακατάλληλη μπασκέτα κινητοποίησε προς το παρόν την πολιτική ηγεσία σε ανώτερο επίπεδο με τον υπ. Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ να ζητούν από τους Δήμους τον εξονυχιστικό έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Από το «πρέπει» όμως του ελέγχου μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που αυτός έχει γίνει, πολύ δε περισσότερο στο ότι έχουν εκτελεστεί και οι εργασίες, η απόσταση είναι τεράστια. 
Η αρμόδια αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Βούλα Τσίλη αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη βελτίωση και ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στις σχολικές αυλές και τα γυμναστήρια, μίλησε όμως και για το απολύτως αυτονόητο, σε υπηρεσιακό επίπεδο.
«Το τραγικό γεγονός μας προκάλεσε θλίψη, θυμό, οργή και προβληματισμό, γιατί ο έλεγχος θα πρέπει να είναι αυτονόητος και δεν θα πρέπει να γίνεται κατόπιν δυσάρεστων αφορμών ή μετά από απαίτηση της πολιτικής ηγεσίας. 
Το αρμόδιο τμήμα στο Δήμο Ιωαννιτών με τα μέσα που διαθέτει οφείλει να έχει έναν πλήρη φάκελο με το μητρώο έργων σε κάθε αθλητική εγκατάσταση, ώστε να υπάρχει μία πλήρης εικόνα. 
Η σχολική επιτροπή δεν είναι ιδιοκτήτρια των σχολείων, δε διαθέτει τεχνικούς, αλλά μακροσκοπικά διενεργεί ελέγχους και όπου εντοπίζει προβλήματα παρεμβαίνει όπως γίνεται αυτή την περίοδο στο 3ο Λύκειο όπου έχουν ανακατασκευαστεί οι μπασκέτες και οι κολόνες του φιλέ», σημείωσε μεταξύ άλλων.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5853778874550411252
Σχόλια
item