Γιάννενα: Στην αιχμή της τεχνολογίας η νευροχειρουργική Κλινική Γιάννενα: Στην αιχμή της τεχνολογίας η νευροχειρουργική Κλινική | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στην αιχμή της τεχνολογίας η νευροχειρουργική Κλινική

Γιάννενα: Στην αιχμή της τεχνολογίας η νευροχειρουργική Κλινική

Ένα υπερσύγχρονο μικροσκόπιο, με πρόσθετες λειτουργίες και λογισμικό, που το φέρνουν στην αιχμή της τεχνολογίας στον νευροχειρουργικό τομέα, απέκτησε η Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του ηλετρομηχανολογικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ΠΓΝΙ, σχεδόν ένα χρόνο πριν, εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας η σκοπιμότητα προμήθειας ενός σύγχρονου νευροχειρουργικού μικροσκοπίου, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών της Νευροχειρουργικής Κλινικής.

Η προμήθεια του εξοπλισμού είχε ως στόχο να ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αλλά και των δραστηριοτήτων της Κλινικής.

Στη συνέχεια ωστόσο, με προσπάθειες της διοίκησης και των ιατρικών και τεχνικών υπηρεσιών, το υπουργείο υγείας ενέκρινε μεγαλύτερο κονδύλι, προκειμένου να γίνει η προμήθεια και των συνοδευτικών προγραμμάτων, που δίνουν ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες στους γιατρούς της Κλινικής.

Το νέο υπερσύγχρονο μικροσκόπιο Zeiss Kinevo 900, συνολικού κόστους 449.872 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρελήφθη και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στην αίθουσα Νευροχειρουργικών επεμβάσεων του νοσοκομείου, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που ανήρτησε ο υποδιοικητής Κώστας Χολέβας. 

«Ο εξοπλισμός αυτός που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας, ανοίγει νέους ορίζοντες στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου μας», αναφέρει σχετικά.

Συγχαρητήρια, μεταφέρει με τη σειρά του, σχολιάζοντας την ανάρτηση, ο διοικητής του ΠΓΝΙ Βασίλης Τσίκαρης. 

«Τα συγχαρητήρια αφορούν και απευθύνονται στο σύνολο των ανθρώπων και υπηρεσιών που καθημερινά δίνουν τη μάχη για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στο ΠΓΝΙ αλλά και σε όσους αφουγκράστηκαν τα ώριμα αιτήματα και βοήθησαν στην υλοποίησή τους. 

Σ’ όλο το πολιτικό φάσμα υπάρχουν δυνάμεις που παλεύουν για τα αυτονόητα», αναφέρει.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στην αιχμή της τεχνολογίας η νευροχειρουργική Κλινική
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4743918357124232013
Σχόλια
item