Τραγωδία στον Πόρο: Καταγγελίες ότι δεν έχει άδεια το ελικοδρόμιο στον Γαλατά -Τι αναφέρουν τα στοιχεία

Τραγωδία στον Πόρο: Καταγγελίες ότι δεν έχει άδεια το ελικοδρόμιο στον Γαλατά -Τι αναφέρουν τα στοιχεία

Συγκλονιστικά στοιχεία για το ελικοδρόμιο στο Γαλατά που λειτουργεί χωρίς άδεια από την ΥΠΑ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την χθεσινή μοιραία πτώση του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr, τα οποία καλείται να διερευνήσει ο εισαγγελέας το ελικοδρόμιο δεν έχει άδεια λειτουργίας. 

Οπως αναφέρουν με εκτιμήσεις έμπειρων πιλότων ελικοπτέρων τα πρώτα στοιχεία από το video δείχνουν πως το μοιραίο ελικόπτερο βρισκόταν στην πλευρά του Γαλατά προσγειωμένο σε κατασκευασμένο από τσιμέντο δαπέδου προσγειώσεως ελικοπτέρων λίγα μέτρα από την θάλασσα.

Στην ευρεία περιοχή έπνεαν ισχυροί ριπαίοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων καθώς το συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν στην υπήνεμη πλευρά με ασφάλεια μπορεί να θεωρηθεί πως οι ριπές του ανέμου θα μπορούσαν να ξεπερνούν και τους 25 κόμβους. 

Στον δίαυλο ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, από σημείο περίπου 300 μέτρα ανατολικότερα από το σημείο απογείωσης του ελικοπτέρου περνάει τριπλή γραμμή καλωδίων πιθανότερα υψηλής τάσης που ηλεκτροδοτεί το νησί.

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως το ελικόπτερο φυσιολογικά αποπειράθηκε μια απογείωση με βόρεια-βόρειο ανατολική κατεύθυνση ώστε να περάσει τα καλώδια σχεδόν κάθετα. 

Δυστυχώς το ατύχημα συνέβη και πιθανότερα το ελικόπτερο βρήκε πάνω στα καλώδια (και μάλλον σε περισσότερο από ένα) και με μικρή ταχύτητα αέρος, γεγονός που δεν έδινε στον χειριστή μεγάλο περιθώριο ελιγμών.

Αντιδήμαρχος Πόρου: Το ελικοδρόμιο στον Γαλατά είναι παράνομο
Στην αποκάλυψη πως το ελικοδρόμιο στην περιοχή Γαλατά είναι παράνομο προχώρησε ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτουζής, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «υπάρχει ένας χώρος στην περιοχή Γαλατά, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα, δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο ελικοδρόμιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως από το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, που λίγο αργότερα έπεσε σε καλώδια της ΕΡΤ, προκαλώντας έκρηξη στη δεξαμενή των καυσίμων, με αποτέλεσμα να συντριβεί στη θάλασσα. 

Τα συγκεκριμένα καλώδια που μεταφέρουν το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου βρίσκονται σε ύψος 80-90 μέτρων από τη θάλασσα, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για πτήσεις.

Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Πόρου, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, από τις δημοτικές Αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι».

epirusblog.gr
5 of 5
Τραγωδία στον Πόρο: Καταγγελίες ότι δεν έχει άδεια το ελικοδρόμιο στον Γαλατά -Τι αναφέρουν τα στοιχεία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7438527142719638601
item