Γιάννενα: Μετ’ εμποδίων η αναζήτηση στέγης από τους φοιτητές

  Γιάννενα: Μετ’ εμποδίων η αναζήτηση στέγης από τους φοιτητές
Με αρκετά εμπόδια, τουλάχιστον αναφορικά με τη διαθεσιμότητα που υπάρχει, ξεκίνησε ήδη στα Γιάννενα η αναζήτηση φοιτητικής στέγης, από τους πρώτους εισακτέους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έστω κι αν ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι βάσεις εισαγωγής στις πανεπιστημιακές σχολές. 
Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων που γνωρίζουν τη βαθμολογία τους και είναι βέβαιοι ότι έχουν περάσει σε κάποια σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έσπευσαν να προλάβουν και να έχουν περισσότερο χρόνο για να βρουν το διαμέρισμα της αρεσκείας τους.
Ενώ όμως η διαμόρφωση των τιμών κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ετών, χωρίς αξιόλογες διαφορές, η μεγαλύτερη διαφορά που εντοπίζεται στην αγορά της φοιτητικής στέγης είναι ο μειωμένος αριθμός διαμερισμάτων, σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.
Ειδικά στο κέντρο της πόλης και ακόμη ειδικότερα σε πολυκατοικίες 15ετίας είναι εξαιρετικά δύσκολο όπως τόνισε, μιλώντας στο Ioannina TV, ο μεσίτης ακινήτων Νίκος Σολομωνίδης να βρεθεί διαθέσιμο διαμέρισμα, γιατί οι ιδιοκτήτες τους προτιμούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, από τους φοιτητές.
«Το φαινόμενο θα πρέπει να κινητοποιήσει το Πανεπιστήμιο και τις τοπικές αρχές γιατί αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό σε δύο – τρία χρόνια θα είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της φοιτητικής στέγης. 
Είναι δύσκολο να βρεθούν για φοιτητές διαμερίσματα 10 – 20 ετών, γιατί οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν ανακαινίσει και τα διαθέτουν στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σολομωνίδης στάθηκε όμως και σε επιμέρους προβλήματα που έχουν επισημανθεί τα τελευταία χρόνια αλλά δεν έχουν αντιμετωπιστεί όπως είναι τα ελλιπή δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ από το βόρειο τμήμα της πόλης. 
«Φοιτητές που βρίσκονται στο δεύτερο ή στο τρίτο έτος αναζητούν νέο διαμέρισμα για να φύγουν από το βόρειο τμήμα της πόλης αφού δεν εξυπηρετείται επαρκώς από το Αστικό ΚΤΕΛ ο άξονας Μ. Αλεξάνδρου, Σπ. Λάμπρου, Σουλίου», σημείωσε ο κ. Σολομωνίδης.
epirusblog.gr
5 of 5
  
Γιάννενα: Μετ’ εμποδίων η αναζήτηση στέγης από τους φοιτητές
epirusblog.gr
5 of 5
  
Ιωάννινα 8881362551368968114
item