Γιάννενα: Βρέθηκε λύση για την Καρδιολογική του «Χατζηκώστα» Γιάννενα: Βρέθηκε λύση για την Καρδιολογική του «Χατζηκώστα» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βρέθηκε λύση για την Καρδιολογική του «Χατζηκώστα»

Γιάννενα: Βρέθηκε λύση για την Καρδιολογική του «Χατζηκώστα»

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης με την εφημερία γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα δοθεί στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», όπως αποφασίστηκε με συνεννόηση των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων.

Στόχος είναι να καλυφθούν προσωρινά τα κενά που έχουν προκύψει, με αποτέλεσμα να εργάζονται αυτή τη στιγμή μόνο πέντε ειδικευμένοι γιατροί, μέχρι να γίνει η πρόσληψη ενός ακόμη επικουρικού γιατρού και στη συνέχεια να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα.

Αυτό έκανε γνωστό η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα, που επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο και είχε συναντήσεις με τον διοικητή Βαγγέλη Καρβούνη, τη διευθύντρια της Κλινικής αλλά και τον Σύλλογο Εργαζομένων.


Το θέμα είχε αναδείξει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου στα μέσα Αυγούστου, κρούοντας τότε καμπανάκι κινδύνου για τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που υπάρχουν στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», καθώς από τους επτά ειδικευμένους καρδιολόγους, απομένουν μόνο πέντε για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. 


Σύμφωνα με την ΕΙΝΗ, από τους ειδικευόμενους, οι δύο εκπαιδεύονται σε άλλα νοσοκομεία και σε δύο μήνες ολοκληρώνουν την ειδίκευσή τους και θα διαγραφούν, ενώ άλλη μία ειδικευόμενη απουσιάζει σε άδεια μητρότητας.

Στην επίσκεψη της κ. Κεφάλα στο «Χατζηκώστα» κυριάρχησαν τα προβλήματα, που έχουν προκύψει στην Κλινική, αλλά και σε άλλα τμήματα και κλινικές, λόγω ελλείψεων σε γιατρούς όπως και σε λοιπό προσωπικό, καθώς ο χώρος της υγείας παραμένει «ασθενής», παρά τα βήματα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, η κ. Κεφάλα, δεδομένων των γενικότερων προβλημάτων που υπάρχουν, υπογράμμισε ότι η υγεία είναι ένας τομέας στον οποίο απαιτείται να γίνει μια «επανάσταση», αρχής γενομένης από τα Κέντρα Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα μέχρι τα τριτοβάθμια νοσοκομεία.


«Ειδικά η Καρδιολογική Κλινική είναι μια κλινική άμεσης προτεραιότητας και ανάγκης, μια ειδικότητα πρώτης γραμμής για ένα νοσοκομείο που εφημερεύει τις μισές ημέρες του μήνα, οπότε θα πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί», σημείωσε.


Παράλληλα, ο Σύλλογος Εργαζομένων έθεσε και άλλα ζητήματα, όπως τη φύλαξη του νοσοκομείου και τη λειτουργία του Πολυδύναμου, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με συμβασιούχους και όχι με μόνιμο προσωπικό.


agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βρέθηκε λύση για την Καρδιολογική του «Χατζηκώστα»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2197471315450585144
Σχόλια
item