Γιάννενα: Βελτιώνεται η πρόσβαση στα ιαματικά λουτρά Αμαράντου Γιάννενα: Βελτιώνεται η πρόσβαση στα ιαματικά λουτρά Αμαράντου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βελτιώνεται η πρόσβαση στα ιαματικά λουτρά ΑμαράντουΈνα ακόμη σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της περιοχής Αμαράντου Κόνιτσας, προς αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών τους, γίνεται από την περιφέρεια Ηπείρου με την πλήρη ανακατασκευή του οδικού δικτύου, προκειμένου να αρθεί η ουσιαστική συγκοινωνιακή απομόνωσή της.

Με απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε με την προεδρία του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο του έργου την Εγνατία ΑΤΕΒΕ για την εκτεταμένη βελτίωση της επαρχιακής οδού προς τον Αμάραντο, με προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα αναδείχτηκε ανάδοχος και για ένα ακόμη τμήμα της συγκεκριμένης οδού, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

«Μέρα με την ημέρα κάνουμε πράξη τον σχεδιασμό μας για ανάδειξη και συνολική αναβάθμιση των περιοχών, στις οποίες υπάρχουν ιαματικά λουτρά, που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ιαματικά λουτρά Αμαράντου

Πρόκειται για έναν πλούτο, που θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από το χέρι μας, προκειμένου να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών, αλλά και γενικότερα όσων έχουν ανάγκη ιαματικών λουτρών», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Επίσης, στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο την Εργοδομή Ηπείρου και για το έργο «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου στο τμήμα 4η επαρχιακή οδός –Αχερουσία -Εθνική Οδός 19 Αρχαγγέλου -Νεράιδας και ηλεκτροφωτισμός στη διασταύρωση με την Τ.Κ. Εκκλησιές Πρέβεζας, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.


Εκτός αυτών, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση της βελτίωσης της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Κ. Κόνιτσας (προϋπολογισμού 496.200 ευρώ), της α’ φάσης της ανάπλασης εισόδου Κόνιτσας (300.000 ευρώ), της βελτίωσης οδού πρόσβασης από Ανατολική σε γέφυρα Παπαστάθη (200.000 ευρώ) και των διαγραμμίσεων- αποκαταστάσεων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας (160.000 ευρώ).


Τέλος συγκροτήθηκαν οι επιτροπές διαγωνισμών για τη συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου Π.Ε. Άρτας (270.000 ευρώ), τη συντήρηση στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας (150.000 ευρώ), τη βελτίωση στραγγιστικών έργων Π.Ε. Άρτας (129.000 ευρώ) και την αποκατάσταση συνδετήριας οδού πρόσβασης παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου δήμου Νικολάου Σκουφά (100.000 ευρώ).
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βελτιώνεται η πρόσβαση στα ιαματικά λουτρά Αμαράντου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6878568244836246215
Σχόλια
item