Απίστευτο! Θα κατασκευαστεί νέος δρόμος χωρίς διόδια Απίστευτο! Θα κατασκευαστεί νέος δρόμος χωρίς διόδια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Απίστευτο! Θα κατασκευαστεί νέος δρόμος χωρίς διόδια

Απίστευτο! Θα κατασκευαστεί νέος δρόμος χωρίς διόδια
Χωρίς διόδια θα κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος –Μεθώνη. Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος. 
Ο κ. Λαμπρόπουλος συναντήθηκε, την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή.
Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό, τον γενικό γραμματέα και υπηρεσιακούς παράγοντες προέκυψαν τα παρακάτω, όπως αναφέρει ο βουλευτής:
1. Για τον άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη
– Θα συνεχισθεί η Α΄ φάση του διαγωνισμού, που είναι η προεπιλογή, για κατασκευή του δρόμου με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) χωρίς διόδια.
– Αυτές τις ημέρες, υποβλήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στη διεύθυνση Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
– Η Β΄φάση του διαγωνισμού θα ξεκινήσει, όταν δημοσιευθεί στη Διαύγεια η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Τότε, παράλληλα, θα κηρυχθούν και οι απαλλοτριώσεις.
2.Το τμήμα Τσακώνα-Καλό Νερό θα συζητηθεί και θα υπάρξουν αποφάσεις, αφού πρώτα καταλήξουν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τμήμα Πάτρα-Πύργος.
3.Για το τμήμα Καλό Νερό-Πύργος, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα, για σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης και ασφάλειας του υπάρχοντος δικτύου.
4.Για τον αερολιμένα της Καλαμάτας επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα για άμεσες αποφάσεις, αφού πρώτα μελετηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.
epirusblog.gr
5 of 5
Απίστευτο! Θα κατασκευαστεί νέος δρόμος χωρίς διόδια
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8541902747181463731
Σχόλια
item