Amaru Maru…Η πύλη των Θεών Amaru Maru…Η πύλη των Θεών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Amaru Maru…Η πύλη των Θεών

Amaru Maru…Η πύλη των Θεών
Περού…μια χώρα γεμάτη μυστήριο..θρύλους…ένας τόπος όπου έχουν κατοικίσει και μεγαλουργήσει μερικοί εκ των πιο παράξενων και μυστήριων πολιτισμών του πλανήτη αυτού…
Στην ευρύτερη περιοχή λοιπόν της λίμνης Τιτικάκα, στα σύνορα του Περού με τη Βολιβία – είναι ένα από τα πιο παράξενα μέρη στον κόσμο τόσο από ιστορικής/ αρχαιολογικής σημασίας με τα μυστηριώδη μεγαλιθικά μνημεία όσο και από μεταφυσικής σημασίας χάρη στους θρύλους – υπάρχει η “Puerta de Hayu Marka”…η Πύλη των Θεών / Πνευμάτων.. 
Η τεράστια και μυστηριώδης λοιπόν πύλη βρίσκεται 35 χλμ από την πάλη Puno, στα όρη Hayu Marca…ένα μέρος που οι ιθαγενείς τρέφουν μεγάλο σεβασμό από τα αρχαία χρόνια, καθώς την θεωρούν ακόμα και σήμερα ως την «Πόλη των Θεών», – κάτι που δεν έχει εξερευνηθεί ακόμα εξαιτίας της βραχώδους επικίνδυνης περιοχής.
Ακόμα και σήμερα που μιλάμε…καμιά πόλη δεν έχει ανακαλυφθεί, άλλα πολλοί από τους βραχώδης σχηματισμούς της περιοχής μοιάζουν εκπληκτικά με τεχνητές κατασκευές.
Το συγκεκριμενο Αmaru Maru ειναι ενας τεραστιος πετρινος σχηματισμος, που αποτελειτε απο γιγαντιους ογκολιθους που φαινονται να ειναι τεχνητα λαξευμενοι και τοποθετημενοι ο ενας πανω στον αλλον. 
Στο κεντρο τους βρισκεται ενας τεραστιος ογκολιθος διαστασεων 7 επι 7 μετρων…μια τεραστια πετρινη πλακα.. Το πιο περιεργο απο ολα ωστοσο ειναι οτι στην βαση του εχει λαξευτει μια… « Πύλη» με διαστάσεις 2 επί 2….η οποία δεν οδηγεί πουθενά !;!
To μυστήριο ωστόσο δεν τελειώνει εδώ..καθώς στην «Πόρτα» αυτήν υπάρχει μια μικρή στρογγυλή υποδοχή…ένα βαθούλωμα.. Το θέμα είναι…τι κάνει αυτί την μυστηριώδη «Πύλη»..τόσο ενδιαφέρουσα..; Γιατι καποιος να μπει στον κοπο να κανει μια πυλη…στο πουθενα;!!;
Θρυλοι.. 
Οι θρυλοι των Ινκας λενε οτι πορτα αυτη αποτελεί μια πύλη εισόδου σε άλλους κόσμους, στην πατρίδα των αρχαίων Θεών του Περού, που κατέβηκαν από τα άστρα και δίδαξαν τους ανθρώπους. 
Αναφέρουν ακόμα ότι για πολλές γενιές, Σαμάνοι έχουν έρθει για να εκτελέσουν τα τελετουργικά και να προσευχηθούν σε αυτό το μυστηριώδες πέτρινο τοίχο γνωστό ως Puerta De Hayu Marka, ή «Πύλη των Θεών».
Υπάρχουν ακόμα θρύλοι που αναφέρουν ότι ο πρώτος ιερέας, που είναι γνωστός ως Amaru Meru, ήρθε σ ‘αυτούς από αυτή την πόρτα. 
Ακομα αναφερόταν πως στους παλιούς χρόνους, μεγάλοι ήρωες πήγαιναν να συναντήσουν και να ενωθούν με τους θεούς τους και πέρναγαν μέσα από την πύλη για μια νέα αθάνατη ζωή, και σε πολλές σπάνιες περιπτώσεις εκείνοι οι ήρωες – άνθρωποι επέστρεφαν, περνώντας μέσα από την πύλη, με τους θεούς τους για να “επιθεωρήσουν όλες τις περιοχές του βασιλείου”.
Aramu Maru και οι Ισπανοι Κονκισταδόρ… 
Ένας ακόμα θρύλος λέει πως τον καιρό των Ισπανών Κονκισταδόρ που έφτασαν στο Περού και λεηλάτησαν την πόλη και όλες τις περιοχές, κλέβοντας χρυσό και πολύτιμες πέτρες των φυλών των Ίνκας, ένας ιερέας των Ίνκας του Ναού των επτά ακτινών του Aramu Maru, διέφυγε από τον ναό με ένα ιερό χρυσό δίσκο γνωστό σαν “Το κλειδί των θεών των επτά ακτίνων” και κρύφτηκε στα όρη Hayu Marca.
Έφτασε στην πύλη που φυλαγόταν από ιερείς σαμάνους. Τους έδειξε το κλειδί των θεών και έκαναν μια τελετή και τότε φάνηκε ένα μπλε φως και η πόρτα μετατράπηκε σε υδάτινη επιφάνεια…. ο ιερέας Aramu Maru παρέδωσε τον χρυσό δίσκο στον ιερέα σαμάνο και πέρασε την πύλη και εξαφανίστηκε από τα μάτια τους.
Οι αρχαιολόγοι ωστόσο ανακάλυψαν ένα μικρό κυκλικό βαθούλωμα στο κέντρο της πύλης , που φαίνεται να προσθέτει κύρος στους θρύλους των Ίνκας
Είναι άραγε αυτό το βαθούλωμα η «κλειδαρότρυπα» που χρησιμοποιείται για να ανοίξει η πύλη; Ο θρύλος κλείνει με την προφητεία πως η πύλη των θεών θα ανοίξει μια μέρα και θα είναι πολύ πιο μεγάλη από ότι είναι τώρα, και θα επιτρέψει στους θεούς να επιστρέψουν …
Η ανακάλυψη
Η ανακάλυψη από τον δυτικό κόσμο έγινε από τον Jose Luis Delgado Mamani το 1996 τυχαία κατά την διάρκεια μιας πεζοπορίας στην προσπάθειά του να γνωρίσει την περιοχή , από την στιγμή την οποία η δουλειά του ήταν οδηγός ορειβατών.
Όπως λέει χαρακτηριστικά.. “Όταν είδα για πρώτη φορά την κατασκευή, λίγο έλειψε να λιποθυμήσω… Είδα σε όνειρο μια τέτοια κατασκευή , επανειλημμένως εδώ και πολλά χρόνια, αλλά στο όνειρο το μονοπάτι προς την πύλη ήταν στρωμένο με ροζ μάρμαρο .
Από την μια και την άλλη πλευρά υπήρχαν αγάλματα στην σειρά και αυτά από ροζ μάρμαρο. Στο όνειρο έβλεπα επίσης πως η μικρή πύλη ήταν ανοιχτή και ένα λαμπερό μπλε φως προερχόταν από κάτι που έμοιαζε με φωτεινό τούνελ. 
Μίλησα πολλές φορές στην οικογένειά μου για αυτά τα όνειρα , και έτσι όταν βρέθηκα μπροστά σε αυτή την κατασκευή με την μικρή πύλη στην βάση, ήταν για μένα μια Θεϊκή αποκάλυψη. Πως γίνεται να εξηγήσουμε αυτό το περίεργο φαινόμενο;»
Αισθηση και Βιωματα οσων το επισκεφτονται
Οι μαρτυρίες ως σήμερα (δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αξιόπιστες φυσικά) μιλάνε για μια αίσθηση ενέργειας και περίεργων εμπειριών όπως οράματα άστρων, στήλες φωτιάς και ήχοι από μια περίεργοι ρυθμική μουσική σε όσους ακούμπησαν την πύλη..
Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται πως “είδαν” ένα τούνελ στο εσωτερικό της κατασκευής, παρόλο που κανείς δεν βρήκε ακόμη κάποια σχισμή που να μαρτυρούσε την δυνατότητα κάποιου ανοίγματος στην πύλη…
Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η κατασκευή μοιάζει πάρα πολύ με την πύλη του ήλιου τουTiahuanaco και άλλων 5 αρχαιολογικών χώρων και τοποθεσιών που συνδέονται και ενώνονται μεταξύ τους με ευθείες γραμμές (ένα σταυρό με τις γραμμές που ενώνονται μεταξύ τους στο σημείο που βρίσκονται το οροπέδιο και η λίμνη Titicaca). Λέγεται ότι η πύλη γίνεται ημι-διαφανής, όταν ο ήλιος δύει.
Αρχαιολογικες Ερευνες 
Αφού ανακάλυψε την πύλη, ο Mamani επικοινώνησε με τις αρχαιολογικές αρχές του Puno, της Paz και της Λίμας, και αρχαιολόγοι και ιστορικοί των Ίνκας εισέβαλαν στην περιοχή. Ακόμα και σήμερα συγκεκριμένες πληροφορίες δεν έχουν δοθεί στο κοινό… 
Αυτό που ωστόσο η επιστημονική γνώμη λέει, είναι πως δεν υπάρχει καμία πραγματική και ορατή πύλη, από την στιγμή την οποία το πλαίσιο και η είσοδος και το πίσω μέρος του τοίχου είναι χαραγμένα και σκαλισμένα πάνω στον ίδιο βράχο.
Πύλες ανά τον Κόσμο
Όπως και να έχει, «περίεργες πύλες» φαίνεται να υπάρχουν σε αρκετά μέρη του πλανήτη…και παρατηρείται ομοιότητα στους θρύλους καθώς σχεδόν όλοι οι θρύλοι μιλάνε για την διέλευση Θεών μέσα από αυτές..
Η πύλη της Νάξου (Πορτάρα) σύμφωνα με τους καθηγητές τις αρχαιολογίας R.Desboroughκαι R. Popham πρέπει να ήταν αντίγραφο μιας αρχαιότερης κατασκευής ενώ η ηλικία της Πύλης της Νάξου, δεν ξεπερνά το 500 π.χ.
Η Χρυσούλα Καρδάρα – κυρίως υπεύθυνη για τις ανασκαφές στο νησί – λεει οτι ότι δεν έχει στην πραγματικότητα στοιχεία κλασικής περιόδου αλλά είναι αντίγραφο αντίστοιχων πυλών της περιόδου πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θύρας, δηλαδή πολύ πριν το 1613 π.χ!!! (θυμίζει την αιγυπτιακή πύλη του Αμπού Σιμπέλ).
Στους Ασσυριους θα βρούμε πάλι τέτοια παραδείγματα..όπως η Πύλη της Χατούσας .. Η συγκεκριμένη πύλη διακοσμείται με λέοντες και γρύπες. 
Η Πύλη της Χατούσας είναι προσανατολισμένη προς τον αστερισμό του Λέοντα, όπως ακριβώς υποδεικνύει και η θέση της Πύλης της Νάξου.
Στην περιοχή του Wyoming με την ονομασία MatoTeepee, υψώνεται ο «Οφθαλμός των θεών». Σε παράδοση της φυλής των Αrapacho Ινδιάνων υπάρχει καταγεγραμμένα ο θρύλος της ύπαρξης μίας πύλης πάνω εκεί στον λόφο. 
Στην Κένυα και στο όρος Kere Nyaga υψώνονται δύο πύλες οι οποίες μεταφραζόμενες σημαίνουν «τα ανοίγματα προς τον ουρανό».
Στο Ιράν υπάρχει ένας λόφος Ushi darena o οποίος μεταφράζεται ως «Ο λόφος του φωτός », διότι στην κορυφή του υπάρχουν απομεινάρια πύλης με την ίδια ονομασία. Στην Τανζανία υπάρχει η πύλη OI Doinyo Lengai ( Το πέρασμα στη γη των θεών).
Λειτούργησε η Πυλη;
Με κάθε επιφύλαξη θα αναφερθώ σε ένα γεγονός ..που έγινε όχι μονό στο Μεξικό και την γύρω περιοχή..αλλά συνέβη και στην Σιβηρία..και στην Σκανδιναβία… 
Στις 25 Δεκεμβρίου 2011, πάνω από την πόλη του Μεξικού εντοπίστηκε ένα περίεργο φαινόμενο… Κυκλοφορεί ευρέως ότι ήταν λόγω ανοίγματος της πύλης..
epirusblog.gr
5 of 5
Amaru Maru…Η πύλη των Θεών
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 4561267328489399107
Σχόλια
item