Πρέβεζα: Agrologistics - Όχι ένα αλλά δύο βήματα μπροστά το Επιμελητήριο Πρέβεζας - Η ΚΕΕ στηρίζει την αναζωογόνηση της ΒΙΠΕ Πρέβεζα: Agrologistics - Όχι ένα αλλά δύο βήματα μπροστά το Επιμελητήριο Πρέβεζας - Η ΚΕΕ στηρίζει την αναζωογόνηση της ΒΙΠΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Agrologistics - Όχι ένα αλλά δύο βήματα μπροστά το Επιμελητήριο Πρέβεζας - Η ΚΕΕ στηρίζει την αναζωογόνηση της ΒΙΠΕ

Πρέβεζα: Agrologistics - Όχι ένα αλλά δύο βήματα μπροστά το Επιμελητήριο Πρέβεζας - Η ΚΕΕ στηρίζει την αναζωογόνηση της ΒΙΠΕ
Όχι ένα αλλά δύο βήματα μπροστά βρίσκεται το Επιμελητήριο Πρέβεζας αναφορικά με την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων.
Στόχος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας είναι η αναζωογόνηση και η περεταίρω ανάπτυξη της ΒΙΠΕ που λειτουργεί εδώ και χρόνια.
Ποιο απλά «επιχειρηματικό πάρκο» στην Πρέβεζα υπάρχει αλλά στόχος είναι η ανάπτυξή του.
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας σε μια προσπάθεια ανάπτυξης επενδύσεων στην ΒΙΠΕ έχει θέσει ως στόχο την δημιουργία δομής Agrologistics.
Πρόκειται για μια προσπάθεια αξιοποίησης του αγροτικού πλούτου της περιοχής η οποία σαφώς και θα ωφελήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ντόπιους παραγωγούς και θα επιφέρει μεγάλο οικονομικό όφελος.
Και αυτό θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πρέβεζας μεταξύ αυτών του λιμανιού αλλά και του αεροδρομίου.
Οι πρώτες επαφές ήδη έχουν γίνει από το Επιμελητήριο Πρέβεζας και οδηγούν σε μια θετική έκβαση και στην πραγματοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης.
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση της ΒΙΠΕ Πρέβεζας αλλά και την ανάπτυξη νέων επενδύσεων και συγκεκριμένα στην δημιουργία της κατάλληλης δομής Agrologistics που θα έχει ως αντικείμενο τη συλλογή, διαφύλαξη, τυποποίηση και γενικότερα τη διαχείριση των αγροτικών προϊόντων της μείζονος περιοχής, στο πλαίσιο σύγχρονων δομών και λειτουργιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), όπως άλλωστε επισημαίνει και σε ανακοίνωσή της.
Έτσι, η Πρέβεζα όχι μόνο δεν είναι «εκτός» από το σχεδιασμών επιχειρηματικών πάρκων αλλά βρίσκεται πιο μπροστά, μιας και το Εθνικό Σχέδιο αφορά στην καταγραφή περιοχών Άτυπων Βιομηχανικών Συγκεντρώσεων και αδόμητων εκτάσεων στην ελληνική επικράτεια που έχουν τις χωροταξικές προϋποθέσεις και υποδεικνύονται από τα Επιμελητήρια και όχι σε περιοχές που ήδη λειτουργούν επιχειρήσεις όπως η ΒΙΠΕ Πρέβεζας. 
Συγκεκριμένα η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μετά τον ντόρο που έγινε περί μη συμμετοχής της Πρέβεζας στο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων:
Με αφορμή σχόλια που διατυπώθηκαν κατά τη δημοσίευση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων 2018 - 2040, ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, από την ΚΕΕ που διεξήγαγε την έρευνα, διευκρινίζονται τα παρακάτω:
• Το Εθνικό Σχέδιο αφορά περιοριστικά στην καταγραφή περιοχών Άτυπων Βιομηχανικών Συγκεντρώσεων και αδόμητων εκτάσεων στην ελληνική επικράτεια που έχουν τις χωροταξικές προϋποθέσεις και υποδεικνύονται από τα Επιμελητήρια για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων, με κριτήριο την βιωσιμότητα τους.
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, η οποία εκπληρώνει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη διατροπικών μεταφορών και logistics, μέσω του λιμένα και του αεροδρομίου του Ακτίου που βρίσκονται στην περιοχή, υπάρχει και λειτουργεί από ετών η ΒΙΠΕ Πρέβεζας.
• Η ΚΕΕ ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Επιμελητηρίου Πρεβέζης, το οποίο διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια εκπόνησης τη έρευνας, θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του για την αναζωογόνηση της ΒΙΠΕ και την ανάπτυξη επενδύσεων που έχουν υποδειχθεί σε αυτό (στο Επιμελητήριο), αξιοποιώντας τα παραπάνω συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πρέβεζας. 
Στο πλαίσιο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια συνδρομής για την εκπλήρωση του σκοπού της δημιουργίας της κατάλληλης δομής Agrologistics που θα έχει ως αντικείμενο τη συλλογή, διαφύλαξη, τυποποίηση και γενικότερα τη διαχείριση των αγροτικών προϊόντων της μείζονος περιοχής, στο πλαίσιο σύγχρονων δομών και λειτουργιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics).
 pamepreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Agrologistics - Όχι ένα αλλά δύο βήματα μπροστά το Επιμελητήριο Πρέβεζας - Η ΚΕΕ στηρίζει την αναζωογόνηση της ΒΙΠΕ
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8571795005263023142
Σχόλια
item