Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ξανά: Οποιος υποστηρίξει το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 θα υποστεί κυρώσεις Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ξανά: Οποιος υποστηρίξει το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 θα υποστεί κυρώσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ξανά: Οποιος υποστηρίξει το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 θα υποστεί κυρώσεις

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ξανά: Οποιος υποστηρίξει το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 θα υποστεί κυρώσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το διπλωματικό «θρίλερ» για το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 -πρώην… Grace 1- το οποίο φέρεται ότι έχει βάλει «πλώρη» για την Καλαμάτα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάθε δράση που θεωρούν ότι απαιτείται για να εμποδίσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων.

Μέχρι στιγμής πάντως η πορεία που θα ακολουθήσει το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο.

Προειδοποιούν ξανά με κυρώσεις οι ΗΠΑ για το Adrian Darya 1
«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», υπενθύμισε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Αν αυτό το πλοίο κατευθυνθεί ξανά στη Συρία θα αναλάβουμε κάθε δράση που μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό όπως προβλέπουν οι κυρώσεις», συμπλήρωσε ο Πομπέο.

Το Adrian Darya 1 -μέχρι πρότινος γνωστό ως Grace 1- αναχώρησε από τα ανοικτά του Γιβραλτάρ τη 18η Αυγούστου και, σύμφωνα με δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων, έχει δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα.

Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Το τάνκερ μισθώθηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης
Αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα του Ιρανικού Πρακτορείου Ειδήσεων ILNA το οποίο αναφέρει ότι το τάνκερ Adrian Darya 1 έχει μισθωθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο Grace 1, που μετονομάστηκε σε Adrian Darya 1 μετά την κατάσχεσή του, είναι ένα κορεατικής κατασκευής δεξαμενόπλοιο το οποίο ανήκει στη Ρωσία και αυτή την περίοδο έχει μισθωθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης», μετέδωσε, συγκεκριμένα, το ILNA χωρίς να επικαλείται την πηγή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος που οι ΗΠΑ αντιδρούν έντονα για το ενδεχόμενο ελλιμενισμού και υποστήριξης του Adrian Darya 1 είναι η πεποίθησή τους ότι συνδέεται με τους Φρουρούς τους Επανάστασης, του οποίους έχουν χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση.

epirusblog.gr
5 of 5
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ξανά: Οποιος υποστηρίξει το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 θα υποστεί κυρώσεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8660671175610966267
Σχόλια
item