Γιάννενα: 60 Ηπειρώτικες Πίτες Στον 18ο Διαγωνισμό στον Κοσμηρά...Αγαλλίασαν Οι Ουρανίσκοι ...Δυσκολεύτηκαν Οι Κριτές! Γιάννενα: 60 Ηπειρώτικες Πίτες Στον 18ο Διαγωνισμό στον Κοσμηρά...Αγαλλίασαν Οι Ουρανίσκοι ...Δυσκολεύτηκαν Οι Κριτές! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: 60 Ηπειρώτικες Πίτες Στον 18ο Διαγωνισμό στον Κοσμηρά...Αγαλλίασαν Οι Ουρανίσκοι ...Δυσκολεύτηκαν Οι Κριτές!

Γιάννενα: 60 Ηπειρώτικες Πίτες Στον 18ο Διαγωνισμό  στον Κοσμηρά...Αγαλλίασαν Οι Ουρανίσκοι ...Δυσκολεύτηκαν Οι Κριτές!

Τα κατάφερε και φέτος ο 18ος διαγωνισμός Ηπειρώτικης Πίτας στην Κοσμηρά να αποτελέσει σημείο αναφοράς λίγο πριν εκπνεύσει το φετινό καλοκαίρι!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπρόοδος Κίνηση κ.Θάλεια Οικονόμου όταν είχε γνωστοποιήσει στα social media  τη  φετινή ημερομηνία διεξαγωγής  του πιο νόστιμου διαγωνισμού στα Ιωάννινα είχε σημειώσει χαρακτηριστικά πως "το καλό πράγμα αργεί να έρθει" και είχε απόλυτο δίκιο ,αφού η χθεσινή βραδιά ήταν απλά τέλεια!
Ο γευστικός πλούτος της Ηπείρου μέσω της διάσωσης παραδοσιακών συνταγών  σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά ντόπια προϊόντα και την απαράμιλλη  τεχνική  των γυναικών της Ηπείρου στο κεφάλαιο "Πίτα" εντυπωσίασαν τον κόσμο  και "αγαλλίασαν" τους ουρανίσκους!

Η αυλή του Δημοτικού Σχολείου Κοσμηράς   λίγο μετά τις 9 το βράδυ άρχισε να γεμίζει από κόσμο με τις "πρωταγωνίστριες" της βραδιάς τις 60 περίπου Ηπειρώτικες πίτες  ζεστές και λαχταριστές να παίρνουν θέση σε κεντρικό σημείο ώστε όλοι να μπορέσουν να τις θαυμάσουν ,πριν φτάσουν λαχταριστές στα πιάτα τους !


Οι κριτές ο κύριος  Αλεξίου Θεόδωρος,Πρόεδρος Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου
 και ο κύριος Δότσιος Αδάμου, Σεφ. Υπεύθυνος Γαστρονομίας στο ΙΕΚ Δέλτα στις θέσεις τους σε ένα ρόλο απολαυστικό   και συνάμα δύσκολο καθώς  η μία πίτα ήταν καλύτερη από την άλλη .


Πίτες γλυκιές , πίτες αλμυρές "ντυμένες" με τα παραδοσιακά φύλλα δυσκόλεψαν τους ουρανίσκους των κριτών οι οποίοι μετά από πολύ σκέψη  ανέδειξαν τις φετινές νικήτριες!1ο Βραβείο Παραδοσιακής Πίτας Ντάνη Μαρία
10 Βραβείο Γλυκιάς Πίτας Χάση Στεφανία  ,μαζί τους η πρόεδρος του Συλλόγου Θάλεια Οικονόμου

Στην   πρώτη  θέση για φέτος    στη  κατηγορία γλυκιά πίτα διακρίθηκε  η κυρία Χάση Στεφανία  με τη γαλατόπιτά της που θα έχουν να τη θυμούνται ..οι κριτές   επί τω έργω 

Σημειώνεται ότι οι κριτές δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα για το 1ο βραβείο  αφού ισοβάθμισαν 4 πίτες  με βαθμολογία 34/40
Η Κα Ντάνη Μαρία με  μια φίνα  λαχανόπιτα
Η Κα Κούτρα Σοφία με μια πεντανόστιμη  Μανιταρόπιτα
Η Κα Σιώζιου Παρασκευή με  μια λαχταριστή Τυρόπιτα και
Η Κα Κούτρα Σοφία (...ξανά) με Λαχανόπιτα


Σημειώνεται ότι το   βραβείο παραδοσιακής πίτας  που κατέκτησε η κυρία Κούτλα Σοφία  παρέλαβε ο σύζυγός  της ο οποίος  είχε και την επίβλεψη της παρασκευής!                                                    1ο Βραβείο Λαχανόπιτα ( Ντάνη Μαρία)
                                                2ο Βραβείο Μανιταρόπιτα ( Κούτλα Σοφία)

                                      1ο Βραβείο γλυκιάς πίτας Γαλατόπιτα ( Χάση Στεφανία)


                                                           Ισοβάθμισαν στην 1η θέση

                                                           Λαχανόπιτα ( Κούτλα Σοφία)


                                              Τυρόπιτα ( Σιώζιου Παρασκευή)

Νικήτριες ωστόσο  του χθεσινού διαγωνισμού  ήταν όλες οι νοικοκυρές που με τη "μαεστρία " τους θύμισαν στους παρευρισκόμενους  γιατί η Ηπειρώτισσες θεωρούνται κορυφαίες στην παρασκευή πίτας, αυτού του αγαπημένου και ξεχωριστού φαγητού που είχε  από τα παλιά χρόνια μια ξεχωριστή θέση στο ελληνικό  τραπέζι 

Η βραδιά κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες  με  παραδοσιακούς ρυθμούς ,κέφι και χορό ,με το ραντεβού να  ανανεώνεται για το καλοκαίρι του 2020!

epirus-tv-news.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 60 Ηπειρώτικες Πίτες Στον 18ο Διαγωνισμό στον Κοσμηρά...Αγαλλίασαν Οι Ουρανίσκοι ...Δυσκολεύτηκαν Οι Κριτές!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2992467827269556390
Σχόλια
item