Μη φύγετε από τη Φλωρεντία αν δε δείτε αυτά τα 5 μέρη!

Μη φύγετε από τη Φλωρεντία αν δε δείτε αυτά τα 5 μέρη!
Ο παλμός της επαρχίας της Τοσκάνης στην Ιταλία χτυπά στη Φλωρεντία. Όπως και η Ρώμη στα νότια, είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία., πολιτισμό και αρχιτεκτονική τελειότητα. Στη Φλωρεντία υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε και να δείτε. 
Εκτός από βόλτα στη μαγευτική πόλη-πίνακα ζωγραφικής, υπέροχο τοπικό φαγητό και χαλάρωση στα πανέμορφα καφέ, θα πρέπει να βρείτε λίγο χρόνο για μερικά αξιοθέατα. 
Εμείς μαζέψαμε τα 7 πιο σημαντικά μέρη που πρέπει να δείτε στη Φλωρεντία για αν αποφασίσετε ανάλογα με το χρόνο και το κέφι σας!
Φλωρεντία αξιοθέατα
Ο διάσημος πύργος του Ποσειδώνα στην Piazza della Signoria

Γέφυρα Ponte VecchioΑποτέλεσμα εικόνας για Γέφυρα Ponte Vecchio

Η Γέφυρα Ponte Vecchio στη Φλωρεντία είναι ο,τι η Γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα. Πρόκειται για μια ιστορική γέφυρα που ενώνει τη Φλωρεντία με τον ποταμό Άρνο να περνά από κάτω. 
Είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε στη Φλωρεντία, απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα και απαθανατίζοντας την ομορφιά του μέρους, ειδικά το ηλιοβασίλεμα.

Γκαλερί UffiziΑποτέλεσμα εικόνας για Γκαλερί Uffizi

Η Γκαλερί Uffizi αποτελείται ίσως από τη μεγαλύτερη συλλογή αναγεννησιακής τέχνης στην Ευρώπη και είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε. 
Εκεί εκτίθενται τα έργα μερικών από τους πιο επιφανείς καλλιτέχνες της Ευρώπης, όπως ο Michelangelo, o Raphael και ο Leonardo. Tip: Αποφύγετε τις ουρές αγοράζοντας εισιτήριο από το μουσείο κι επιστρέψτε την προγραμματισμένη ώρα που αναγράφει το εισιτήριό σας.

Καθεδρικός Ναός της Santa Maria del Fiore – Καμπαναριό του GiottoΑποτέλεσμα εικόνας για Καθεδρικός Ναός της Santa Maria del Fiore – Καμπαναριό του Giotto

Ο Καθεδρικός της Santa Maria del Fiore, γνωστός κι ως Duomo, είναι το κορυφαίο στολίδι της πόλης. Ανεβείτε τα 463 σκαλοπάτια για την κορυφή του απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης. 
Μην παραλείψετε να την επισκεφτείτε, αφού είναι ένα από τα must μέρη για να δείτε στη Φλωρεντία, κατά προτίμηση νωρίς το πρωί. Δίπλα ακριβώς στον Καθεδρικό θα βρείτε τον καμπαναριό του Giotto, μια μοναδική αρχιτεκτονική κατασκευή γοτθικού ρυθμού.

Βασιλική της Santa Maria NovellaΑποτέλεσμα εικόνας για Βασιλική της Santa Maria Novella

Ένα ακόμα δείγμα αρχιτεκτονικής αρτιότητας είναι η Βασιλική της Santa Maria Novella. Θυμίζει αρκετά την αρχιτεκτονική του Καθεδρικού Ναού, αλλά με πολύ εκλεπτυσμένες τοιχογραφίες που καλύπτουν τα ταβάνια και τους τοίχους. 
Ανήκει στα μέρη που πρέπει να δείτε στη Φλωρεντία, για την πανέμορφη αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της.

Πλατεία ΜικελάντζελοΑποτέλεσμα εικόνας για Πλατεία Μικελάντζελο

Ένα από τα υψηλότερα σημεία της πόλης είναι ίσως κι ένα από τα δυσκολότερα να φτάσετε. Για να απολαύσετε μακράν την καλύτερη πανοραμική θέα στη Φλωρεντία, θα πρέπει να ανεβείτε εκατοντάδες σκαλιά. 
Μόλις φτάσετε στην κορυφή, θα καταλάβετε γιατί είναι ανάμεσα στα μέρη που πρέπει αν δείτε στη Φλωρεντία, για την ασύγκριτη θέα και τη μοναδική ατμόσφαιρα, με υπαίθριους μουσικούς κι αγορές, και εξαιρετικό σκηνικό να φωτογραφίσετε!
epirusblog.gr
5 of 5
Μη φύγετε από τη Φλωρεντία αν δε δείτε αυτά τα 5 μέρη!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6410760655153200993
item