4 τρόποι να ευχαριστηθείτε τις διακοπές και να αφήσετε το άγχος

4 τρόποι να ευχαριστηθείτε τις διακοπές και να αφήσετε το άγχος
Οργανώνεις την άδεια των διακοπών σου εδώ και εβδομάδες και μετράς αντίστροφα (ίσως από το προηγούμενο καλοκαίρι) για την ώρα και τη στιγμή που θα βρεθείς σε κάποια παραλία ή στη δροσιά του βουνού. 
Εκτός του ότι θα γεμίσεις χαρά και αναζωογόνηση, τα ταξίδια έχουν συνδεθεί με αυξημένο προσδόκιμο ζωής, και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο λόγο για να κάνω διακοπές.
Παρόλα αυτά, το άγχος της δουλειάς, των υποχρεώσεων της καθημερινότητας και άλλων θεμάτων που σε ταλαιπωρούν, μπορούν να τριβελίζουν συνέχεια το μυαλό σου και να μη σου επιτρέψουν να ηρεμήσεις. «Τακτοποίησα την τάδε εκκρεμότητα»; «Τι με περιμένει όταν επιστρέψω στη δουλειά»; 
Και έτσι ξεκινάει ένας ατελείωτος μονόλογος στο μυαλό σου που χαλάει τη διάθεση και τις διακοπές που περίμενες πώς και πώς. Παρακάτω θα βρεις τους 3 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αφήσεις το άγχος στην πόλη και να ευχαριστηθείς όσο μπορείς τις διακοπές.
Τεχνικές χαλάρωσης από πριν
Αν υπάρχει κάτι μαγικό, είναι η δύναμη του να κατεβάζεις την παροχή του εγκεφάλου σου, έστω για πολύ μικρές χρονικές περιόδους. Το πώς θα προετοιμαστείς για αυτό, έχει να κάνει με το τι σε βοηθά περισσότερο. 
Δοκίμασε να κλείσεις το κινητό σου εντελώς, να κάνεις διαλογισμό και να μην φορτώσεις την τελευταία μέρα πριν την άδεια, με όλου του είδους τις υποχρεώσεις. Ας ξεχάσεις και τίποτα, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.
Κάνε δυνατή αρχή
Οι πρώτες μέρες των διακοπών είναι αυτές που αφήνουν το μεγαλύτερο αποτύπωμα στο πώς θα τις θυμάσαι αργότερα, υποστηρίζει η ερευνήτρια χαράς Elizabeth Dunn. 
Ξεκίνα λοιπόν μένοντας σε ένα μέρος που σε εμπνέει ή δοκίμασε μία νέα δραστηριότητα. Αν δεν είσαι της έντασης, βρες κάτι που σε χαλαρώνει και που είναι δοκιμασμένο.

Κλείσε κινητό και mail
Αν η δουλειά σου σε αναγκάζει να είσαι συνέχεια στο τηλέφωνο, ώρα να το ξεχάσεις για λίγες μέρες. Ακόμα και αν νομίζεις ότι δε θα πάθεις τίποτα αν ασχοληθείς μισή ωρίτσα με το mail της δουλειάς, έρευνα σου λέει ότι αν το κάνεις, δε θα μπορείς να θυμάσαι τις διακοπές που έκανες. 
Αν είναι να κρατήσεις κινητό, κάν' το για να βγάλεις φωτογραφίες και όχι επειδή σε παίρνει το αφεντικό σου. Εν ανάγκη, άστο στο αθόρυβο.
Πήγαινε με καλή παρέα
Κακά τα ψέματα, η επιλογή της σωστής παρέας στις διακοπές παίζει τεράστιο ρόλο στο πώς θα περάσεις. Δημιουργείς όμορφες αναμνήσεις με τους αγαπημένους σου, δε χρειάζεται να ξανασυστηθείς και υπάρχει μία αμοιβαία κατανόηση στο τι σας αρέσει και με ποια πράγματα χαλαρώνετε.
epirusblog.gr
5 of 5
4 τρόποι να ευχαριστηθείτε τις διακοπές και να αφήσετε το άγχος
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8906259511175338862
item