Πρέβεζα: Ο "Οιδίπους Τύραννος" στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης την Τετάρτη 21 Αυγούστου Πρέβεζα: Ο "Οιδίπους Τύραννος" στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης την Τετάρτη 21 Αυγούστου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Ο "Οιδίπους Τύραννος" στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης την Τετάρτη 21 ΑυγούστουΠρέβεζα: Ο "Οιδίπους Τύραννος" στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης την Τετάρτη 21 Αυγούστου
Ο "Οιδίπους Τύραννος" η αριστουργηματική τραγωδία του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη θα ανέβει στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ.
Στο ρόλο του Οιδίποδα ο Δημήτρης Λιγνάδης και στο ρόλο της Ιοκάστης η Αμαλία Μουτούση. 
Στη σκηνή μαζί τους ο Νίκος Χατζόπουλος (Κρέων), ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), ο Γιώργος Ζιόβας (Άγγελος), ο Γιώργος Ψυχογιός (Θεράπων), ο Νικόλας Χανακούλας (Εξάγγελος) κι ένας χορός 10 επιπλέον ηθοποιών και μουσικών. 
Υπόθεση: Το έργο ξεκινά με ένα μυστήριο. Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. 
Ο χρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων…. 
Τιμές εισιτηρίων: 20 € κανονικό & 15 € (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ κλπ). Προπώληση : viva.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ο "Οιδίπους Τύραννος" στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης την Τετάρτη 21 Αυγούστου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8463481686459588296
Σχόλια
item