Το 2000 ετών «βιβλίο των Γιγάντων» Το 2000 ετών «βιβλίο των Γιγάντων» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το 2000 ετών «βιβλίο των Γιγάντων»

Το 2000 ετών «βιβλίο των Γιγάντων»
Πάνω από 60 χρόνια πριν, ερευνητές έκαναν μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του αιώνα, όταν ανακάλυψαν χιλιάδες αρχαία ειλητάρια, και μεταξύ αυτών, Το Βιβλίο των Γιγάντων, που μιλάει για την την καταστροφή των Νεφελίμ.
Κατά καιρούς βρίσκονται οστά ή και σκελετοί γιγάντων, ανά τον κόσμο. Κάποια ευρήματα έρχονται στο φως, άλλα θάβονται εκεί ακριβώς που βρέθηκαν ή καταστρέφονται για να μην γνωστοποιηθεί η ύπαρξή τους. Ανήκουν πιθανότατα σε Γίγαντες-Νεφελίμ.
Πριν από 60 χρόνια περίπου, το 1947, οι ανασκαφές στις σπηλιές του Κουμράν έφεραν στο φως χίλια σχεδόν αρχαία ειλητάρια που μας πρόσφεραν σημαντικές ματιές στο πολύ μακρινό παρελθόν της ανθρωπότητας. 
Οι αρχαιολόγοι έμειναν άναυδοι όταν ανάμεσα σε αυτά βρέθηκε ένα ασυνήθιστο κείμενο. Μια περγαμηνή που πρόσφερε ενδείξεις σχετικά με τη διάλυση των Νεφελίμ. Ονομάζεται «Το Βιβλίο των Γιγάντων».
Η Αγία Γραφή κάνει αρκετές αναφορές στους Νεφελίμ και οι περισσότερες από αυτές μπορούν να βρεθούν στο βιβλίο της Γένεσης. 
Ο κύριος όγκος των πληροφοριών που σχετίζονται με αυτούς τους γίγαντες προέρχονται από το απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ. Αυτό το αρχαίο εβραϊκό θρησκευτικό έργο αποδίδεται στον προπάππου του Νώε, αν και ορισμένοι ερευνητές σήμερα, κάποια τμήματά του, τα τοποθετούν περίπου γύρω στο 300 πΧ.
Ο Ενώχ είναι ένας αινιγματικός χαρακτήρας. Το βιβλίο της Γένεσης μας λέει ότι έζησε στη Γη για 365 χρόνια, πριν αναληφθεί στους ουρανούς. 
Κατά τη διάρκεια του χρόνου του εδώ κάτω, ο πλανήτης μας κατοικούνταν από «αγγέλους» που αλληλεπιδρούσαν ελεύθερα με τους ανθρώπους, τελικά διασταυρώθηκαν με τις «κόρες των ανθρώπων» που γέννησαν αφύσικα ισχυρά και γιγαντιαία υβρίδια που ονομάστηκαν Νεφελίμ.
Η προέλευση της λέξης «Νεφελίμ» δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά οι μελετητές έχουν προτείνει διάφορες ετυμολογίες: «εκπεσόντες», «αποστάτες», ή «εκείνοι που προκαλούν άλλους να πέσουν κάτω». 
Ανεξάρτητα από το όνομά τους, το «Νεφελίμ» ήταν πάντα ένα συνώνυμο για τους γίγαντες.
nephilim-giants
Το Βιβλίο των Γιγάντων που βρέθηκε στις σπηλιές του Κουμράν προσφέρει μια προοπτική που είναι διαφορετική από εκείνη του Βιβλίου του Ενώχ. 
Αν και ελλιπές, τα θραύσματα δίνουν μια ζοφερή εικόνα: οι Νεφελίμ συνειδητοποιούν ότι, ως αποτέλεσμα των βίαιων και αποκλινόντων τρόπων τους, αντιμετωπίζουν μία επικείμενη καταστροφή, κάτι που τους φοβίζει αρκετά, γι” αυτό ζητούν από τον Ενώχ να μιλήσει εξ ονόματός τους ενώπιον του Θεού.
Το κείμενο ξεκινά με λεπτομέρειες του πώς οι Νεφελίμ μαστίζουν την Γη και όλους όσους ζούν σε αυτόν. 
Αλλά από τη στιγμή που άρχισαν να βλέπουν προφητικά όνειρα, ο φόβος διέρρευσε στις καρδιές τους. Ο πρώτος που είχε αυτά τα όνειρα ήταν ο Mahway, ο τιτάνας γιος του αγγέλου Barakel.
Στο όνειρό του, είδε μία πινακίδα να βυθίζεται στο νερό. Όταν τελικά βυθίστηκε, μόνο τρία ονόματα έμειναν -όλα τα άλλα σβήστηκαν. Αυτό συμβόλιζε τον Κατακλυσμό και την επακόλουθη καταστροφή όλων, εκτός από τους γιούς του Νώε.
dead-sea-scrolls-

epirusblog.gr
5 of 5
Το 2000 ετών «βιβλίο των Γιγάντων»
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 1800323025882461962
Σχόλια
item