Γιάννενα: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - Τελικά πηγαίνει στο διπλανό Καπλάνειο! Γιάννενα: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - Τελικά πηγαίνει στο διπλανό Καπλάνειο! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - Τελικά πηγαίνει στο διπλανό Καπλάνειο!

Γιάννενα: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - Τελικά πηγαίνει στο διπλανό Καπλάνειο!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη μεταφορά του Νηπιαγωγείου σε τρεις αίθουσες του 1ου Δημοτικού Σχολείου – Από τον Σεπτέμβριο του 2020 η μεταφορά του στα προκατασκευασμένα κτίρια στο παλιό Χατζηκώστα 
Μετά από μια μεγάλη σε διάρκεια συζήτηση, η οποία περιελάμβανε αρκετές τοποθετήσεις, αλλά και βολές κατά συγκεκριμένων προσώπων, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία τη μεταφορά του 1ου Νηπιαγωγείου, σε χώρους του διπλανού 1ου Δημοτικού Σχολείου, του γνωστού Καπλάνειου.
Αν και το Σώμα συζήτησε εκτενώς και το ενδεχόμενο μιας άλλης λύσης, αυτής της παράτασης της μίσθωσης στην Παπαζόγλειο Σχολή, φάνηκε τελικά πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, καθώς αντιστάσεις που υπάρχουν δεν προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά από το Παπαζόγλειο Κληροδότημα.
Η τρίτη λύση, που θα μπορούσε να ήταν η μεταφορά του Νηπιαγωγείου σε προκατασκευασμένα κτίρια στο παλιό Χατζηκώστα, είχε προ πολλού απορριφθεί καθώς οι οι εργασίες για την μεταστέγαση εκεί, στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστούν έναν περίπου χρόνο για να ολοκληρωθούν.
Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κάνει ουσιαστικά αποδεκτή την πρόταση που εισηγήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και η πρόεδρός της κα. Τσίλη, ώστε να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος ενός έτους με το Νηπιαγωγείο να μεταφέρεται σε τρεις αίθουσες στο διπλανό Καπλάνειο, οι δύο εκ των οποίων στον 1ο όροφο και η μία στο ισόγειο.
«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια και η Επιτροπή εκτιμά, ότι η δεύτερη λύση είναι προτιμότερη και τελικά πιο εφικτή, η οποία μπορεί να δημιουργήσει τα λιγότερα δυνατά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Τσίλη. 
Για να επιτευχθεί βέβαια μία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη μεταστέγαση, θα χρειαστεί ένας αριθμός παιδιών, που έχουν εγγραφεί στο 1ο Νηπιαγωγείο να εγγραφούν σε κάποιο άλλο Νηπιαγωγείο, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες.
Βολές κατά Κολόκα
Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης, εκ μέρους της Ένωσης Γονέων – Κηδεμόνων, ο Τάσος Τόκας επανέλαβε την απόλυτα αρνητική στάση τους σε αυτή την προοπτική μεταστέγασης στο Καπλάνειο, ζητώντας την παράταση της μίσθωσης του ακινήτου, έστω κι αν αυτό δεν εξαρτάται μόνον από την πλευρά του δήμου.
Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στον πρώην αντιδήμαρχο Π. Κολόκα, ο οποίος πολλές φορές παρείχε διαβεβαιώσεις και στους γονείς και στο δημ. συμβούλιο, ότι η διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το Νηπιαγωγείο θα μεταστεγαστεί σύντομα στο Χατζηκώστα.
Την άποψη, ότι η συστέγαση των δύο σχολείων στο Καπλάνειο είναι πλήρως αντιπαιδαγωγική εξέφρασαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, από την άλλη όμως, τη στιγμή που δε διαφαίνεται άλλη λύση, οι κ.κ Γκόντας, Νάτσης και Μπαρτζώκας ζήτησαν να εξαντληθούν τα όποια περιθώρια παραμονής στο Παπαζόγλειο και εφόσον δεν εξευρεθεί λύση, να γίνει η μεταστέγαση στο Καπλάνειο.
Αντίθετη στάση κράτησαν οι κ.κ Τασιούλας και Καφαράκης, λέγοντας, ότι το Νηπιαγωγείο θα πρέπει να μείνει ως έχει, μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική μεταστέγαση στο παλιό Χατζηκώστα.
Ο Δήμαρχος
Η συζήτηση για το μείζον αυτό ζήτημα, έκλεισε με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την καθυστέρηση που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια, απαντώντας έτσι ή και καλύπτοντας ακόμη τον Παντελή Κολόκα, που δεν ήταν παρών.
Αναγνώρισε τις ενέργειες των τελευταίων μηνών ειδικά από την κα. Τσίλη, και έκανε λόγο για ένα θέμα εξαιρετικά δυσεπίλυτο, όχι μόνο για κατασκευαστικούς, αλλά και για γραφειοκρατικούς κυρίως λόγους.
Υποστήριξε πάντως, πως η υπηρεσία τον έχει διαβεβαιώσει, ότι οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, έχει εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης στο παλιό Χατζηκώστα και ο ένας χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι αρκετός, για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κτηρίων και να γίνουν οι εργασίες υποδομών και σύνδεσης με τα δίκτυα και οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο.
anex.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - Τελικά πηγαίνει στο διπλανό Καπλάνειο!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2960185714674039962
Σχόλια
item