Τουλάχιστον 144 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία -Μεγάλες καταστροφές [εικόνες] Τουλάχιστον 144 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία -Μεγάλες καταστροφές [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουλάχιστον 144 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία -Μεγάλες καταστροφές [εικόνες]

Τουλάχιστον 144 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία -Μεγάλες καταστροφές [εικόνες]

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις του μουσώνα στη νότια και δυτική Ινδία έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 144 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων άλλων, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Η πολιτεία Κεράλα, στο νότιο τμήμα της χώρας, βρίσκεται μεταξύ των πλέων πληγεισών περιοχών, με τουλάχιστον 67 νεκρούς. «Τουλάχιστον 165.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε περισσότερους από 1.318 καταυλισμούς σε 14 σημεία της πολιτείας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Κεράλα.

Εικόνες: Τουλάχιστον 144 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κακοκαιρία σε συνδυασμό με τις ήδη κατεστραμμένες υποδομές δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Στη γειτονική πολιτεία Καρνατάκα, ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται σε 34 νεκρούς.

Πλημμύρισαν σπίτια στην Ινδία
Η εικόνα μιλά από μόνη της -Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS

«Τουλάχιστον 14 άνθρωποι αγνοούνται» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, «έχουμε διασώσει περίπου 480.000 ανθρώπους, περισσότερα από 50.000 ζώα και έχουμε εγκαταστήσει περίπου 1.100 καταυλισμούς που φιλοξενούν ήδη 300.000 ανθρώπους».

Εκλεισαν οι δρόμοι από τις πλημμύρες στην Ινδία
Περισσότεροι από 130 δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι της πολιτείας έχουν κλείσει από τις πλημμύρες. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Μαχαράστρα, όπου μεγάλες πόλεις έχουν χαθεί κάτω από το νερό, σύμφωνα με τον Τύπο.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
Πλημμύρισαν οι δρόμοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις -Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS

Σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Γκουτζαράτ, την πολιτεία απ’ όπου κατάγεται ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, στη δυτική Ινδία, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Καταστροφές σε καλλιέργειες στην Ινδία
Καταστροφές σε καλλιέργειες στην Ινδία -Φωτογραφία: AP/Rahul S. Ravi


epirusblog.gr
5 of 5
Τουλάχιστον 144 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία -Μεγάλες καταστροφές [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8799902034217829684
Σχόλια
item