Μαγιόρκα: Ξαναρχίζουν οι ταυρομαχίες μετά από δύο χρόνια απαγόρευσης -Εως 130 ευρώ το εισιτήριο Μαγιόρκα: Ξαναρχίζουν οι ταυρομαχίες μετά από δύο χρόνια απαγόρευσης -Εως 130 ευρώ το εισιτήριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μαγιόρκα: Ξαναρχίζουν οι ταυρομαχίες μετά από δύο χρόνια απαγόρευσης -Εως 130 ευρώ το εισιτήριο

Μαγιόρκα: Ξαναρχίζουν οι ταυρομαχίες μετά από δύο χρόνια απαγόρευσης -Εως 130 ευρώ το εισιτήριο

Μετά από δύο χρόνια απαγόρευσης, στο Coliseo Balear της Μαγιόρκα προγραμματίζονται από σήμερα και πάλι ταυρομαχίες.

Αναμένονται διαδηλώσεις από τα στρατοπεδα υπέρ και κατά του εθίμου. Ίσως μάλιστα τελικά να αναβληθούν, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η DW.

Αρχή με τον φημισμένο ταυρομάχο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα
Στη μεγαλοπρεπή αρένα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα γίνεται τις τελευταίες ημέρες διαφήμιση για ένα μεγάλο event που στην πραγματικότητα η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων ήθελε να πει adiós από καιρό. 

Γίνεται μια Gran Corrida de Toros, μια ταυρομαχία και μάλιστα με τη συμμετοχή του φημισμένου στην Ισπανία ταυρομάχου Μοράντε ντε λα Πουέμπλα. 

Το ιδιαίτερο είναι ότι για δύο χρόνια δεν επιτρέπονταν η θανάτωση ταύρου στο τουριστικό θέρετρο. Αλλά χάρη στη ισπανική δικαιοσύνη το θέαμα επανέρχεται. Σε πολλά ερωτήματα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, ένα όμως είναι βέβαιο, ότι θα χυθεί και πάλι αίμα ταύρων.

Διαμαρτυρίες ακτιβιστών για τις ταυρομαχίες
Ηδη μέρες πριν τη Corida 50, ακτιβιστές βρίσκονται έξω από το δημαρχιακό κτήριο της Πάλμα και διαμαρτύρονται με πανό και συνθήματα όπως, «αυτό δεν είναι πολιτισμός αλλά βασανισμός» κατά της επανάκαμψης του εθίμου των ταυρομαχιών. 

Τι ακριβώς συνέβη; Τέλος του περασμένου χρόνου το ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο κήρυξε αντισυνταγματικό τμήμα νόμου του 2017 της κυβέρνησης των Βαλεαρίδων Νήσων που απαγόρευε τις ταυρομαχίες με το επιχείρημα, ότι επειδή το θέαμα ανήκει στην εθνική πολιτιστική κληρονομιά, οριστική απαγόρευση μόνο το κράτος μπορεί να αποφασίσει και όχι οι περιφέρειες.  

«Η γοητεία των ταυρομαχιών είναι δύσκολα αντιληπτή, εάν δεν έχει γεννηθεί κανείς με αυτές» λέει ο Ραούλ Αρένας που επί χρόνια κάνει ρεπορτάζ για αυτό το θέμα και πρωτοπήγε σε ηλικία δέκα χρονών.

Το πιο ακριβό εισιτήριο 130 ευρώ
Τέσσερις ταυρομάχοι θα λάβουν απόψε μέρος. Το πιο φθηνό εισιτήριο κοστίζει 50 ευρώ, όποιος όμως θέλει να κάτσει στην πρώτη θέση πρέπει να καταβάλει 130 ευρώ.

ταυρομαχία
Έλεγχοι θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Γεωργίας για τη σωστή μεταφορά των ζώων

Η επαναφορά του θεάματος προκαλεί μεγάλη χαρά στον Ραούλ Αρένας, αλλά  οι περιορισμοί από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου έχουν βαρύνει το κλίμα. Γι αυτό και σήμερα έξω από τη Corida θα διαδηλώσει μαζί με πολλούς άλλους.

Ανάρπαστα τα εισιτήρια για τις ταυρομαχίες
Οι υπέρμαχοι των ταυρομαχιών έχουν εξοργιστεί από την απαγόρευση εισόδου στην αρένα ανηλίκων και κατανάλωσης αλκοόλ. «Οι κανόνες δυσκολεύουν τους διοργανωτές να δουλέψουν με οικονομικά κριτήρια», λέει. 

Η διαδήλωση στην οποία συμμετέχει ο Αρένας δεν είναι η μοναδική. Η Αϊντα Κορτετσέρο από την οργάνωση προστασίας των ζώων I.C.A Animalista, θα βρίσκεται κι αυτή εκεί αλλά για διαφορετικό λόγο. 

Με άλλους ακτιβιστές δίνει μάχη κατά του αιματηρού θεάματος και ελπίζει ότι το event δεν θα γίνει για λόγους τεχνικούς. Επιθεωρητές της πόλης πήγαν στην αρένα και έκαναν ελέγχους για το εάν τηρούνται οι οικοδομικοί όροι.

Έλεγχοι θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Γεωργίας για τη σωστή μεταφορά των ζώων. Την τελική απόφαση θα πάρει η κεντρική κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων. 

Άρα, μέχρι την τελευταία στιγμή, όλα παίζονται και δεν είναι βέβαιο ότι και πάλι ταύροι θα χάσουν τη ζωή τους στη Μαγιόρκα. 

Οι υποστηρικτές των ταυρομαχιών χαίρονται που θα θαυμάσουν τον φημισμένο Torero. «Τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα, τα ταμεία γεμίζουν», λέει ο άνθρωπος που βρίσκεται στο ταμείο.epirusblog.gr
5 of 5
Μαγιόρκα: Ξαναρχίζουν οι ταυρομαχίες μετά από δύο χρόνια απαγόρευσης -Εως 130 ευρώ το εισιτήριο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9015764793642451879
Σχόλια
item