Πανικός στην Ινδονησία από έκρηξη ηφαιστείου. Έτρεχαν να σωθούν (video) Πανικός στην Ινδονησία από έκρηξη ηφαιστείου. Έτρεχαν να σωθούν (video) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πανικός στην Ινδονησία από έκρηξη ηφαιστείου. Έτρεχαν να σωθούν (video)

Πανικός στην Ινδονησία από έκρηξη ηφαιστείου. Έτρεχαν να σωθούν (video)

Εντυπωσιακά πλάνα από την έκρηξη του πιο ενεργού ηφαιστείου της Ινδονησίας, το Τανγκουμπάν Παράχου κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Η έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή, τρέποντας σε φυγή τους πανικόβλητους τουρίστες και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι επιχειρούσαν να διαφύγουν με κάθε μέσο.


People running for their lives and away from an exploding Mount Tangkuban Perahu
154 people are talking about this

Το ηφαίστειο βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορείως της πόλης Μπαντούνγκ, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ινδονησίας και αποτελεί ένα από τα 129 ηφαίστεια της χώρας.

Από την έκρηξη εκτοξεύτηκε στάχτη για αρκετά χιλιόμετρα μακριά καλύπτοντας τους γύρω δρόμους ενώ δύο τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών, το σημείο, που παρουσιάζει ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, αποκλείστηκε και το επίπεδο κινδύνου εξετάζεται.

Η έκρηξη διήρκεσε 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα και καταγράφηκε στον σεισμογράφο.

Σημειώνεται ότι η Ινδονησία βρίσκεται μέσα στο λεγόμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς και διαθέτει εκατοντάδες ενεργά ηφαίστεια τα οποία με τις εκρήξεις τους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και προκαλούν διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας, κυρίως στα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά της, αυτά της Ιάβας και του Μπαλί.

epirusblog.gr
5 of 5
Πανικός στην Ινδονησία από έκρηξη ηφαιστείου. Έτρεχαν να σωθούν (video)
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7669914892602365323
Σχόλια
item