Αυτός είναι ο λόγος που σου κάνει καλό να είσαι single! Αυτός είναι ο λόγος που σου κάνει καλό να είσαι single! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτός είναι ο λόγος που σου κάνει καλό να είσαι single!

Αυτός είναι ο λόγος που σου κάνει καλό να είσαι single!
Μια έρευνα του ερευνητικού κέντρου Pew σε συνεργασία με τον ιστότοπο Happify καταρρίπτει τον μύθο των μόνων και λυπημένων singles, αποδεικνύοντας ότι όσοι δεν έχουν σύντροφο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δημιουργήσουν πιο ουσιαστικές σχέσεις με γονείς, αδέλφια και φίλους.
 «Η έρευνα αυτή μας χαρίζει τις πρώτες αποδείξεις που χρειαζόμαστε για να καταγράψουμε ότι ο αλτρουισμός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει όσους είναι μόνοι τους στις δυτικές βιομηχανοποιημένες κοινωνίες» γράφουν οι ερευνητές.
 
Ως αποτέλεσμα, όσοι πορεύονται μόνοι στη ζωή λέγεται ότι είναι πιο ικανοί να παρέχουν και να ζητήσουν βοήθεια από τους γύρω τους, πράγμα που συμβάλλει στην ψυχική μας υγεία. Για παράδειγμα, τα ποσοστά κατάθλιψης είναι πολύ χαμηλότερα σε ανθρώπους που συχνά βοηθούν τους συνανθρώπους τους.

Επομένως, οι singles που έχουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν σε αυτούς που νοιάζονται ή να τους κάνουν μια μικρή εξυπηρέτηση αισθάνονται μέρος μεγαλύτερων συνόλων και κοινωνικών ομάδων και έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν παραγωγικοί, χρήσιμοι και αγαπητοί.
Επιπλέον όσο πιο ευρύς είναι ο κύκλος των γνωριμιών τους τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητές τους να γνωρίσουν το άλλο τους μισό και να χτίσουν σχέσεις βασισμένες στην κατανόηση και την βοήθεια.
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτός είναι ο λόγος που σου κάνει καλό να είσαι single!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2492772331667005280
Σχόλια
item