Τουρκία: Πτώση σημειώνει η λίρα μετά την παράδοση των S-400 Τουρκία: Πτώση σημειώνει η λίρα μετά την παράδοση των S-400 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουρκία: Πτώση σημειώνει η λίρα μετά την παράδοση των S-400

Τουρκία: Πτώση σημειώνει η λίρα μετά την παράδοση των S-400

Πτώση καταγράφει η τουρκική λίρα, καθώς ξεκίνησε η παράδοση των S-400 στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, πτώση κατά 0,6% κατέγραψε νωρίτερα η τουρκική λίρα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για πιθανές αμερικανικές κυρώσεις αφού το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

«Καθώς αρχίσαμε να βλέπουμε τις ειδήσεις για τους S-400 στην Τουρκία, τότε είναι που ξεκίνησε το ξεπούλημα στη λίρα», δήλωσε ο Κριστιάν Μάτζιο, επικεφαλής ανάλυσης αναδυόμενων αγορών στη TD Securities. 

Ο αναλυτής έκανε επίσης λόγο για πιθανές αντιξοότητες από τις κυρώσεις που σχεδιάζει να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Άγκυρα για τις «παράνομες» εξορυκτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στα ανοικτά της Κύπρου.

«Εάν θα αναστείλουν τη χρηματοδότηση για την Τουρκία και τα έργα της μέσω των ευρωπαϊκών τραπεζών, μια σειρά από κοινές πρωτοβουλίες θα μπει στον πάγο», δήλωσε ο Μάτζιο.

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: Πτώση σημειώνει η λίρα μετά την παράδοση των S-400
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9068341368230132870
Σχόλια
item