Αυτά περιλαμβάνει η έγκριση της προμήθειας των ναυτικών ε/π MH-60R για το Πολεμικό Ναυτικό Αυτά περιλαμβάνει η έγκριση της προμήθειας των ναυτικών ε/π MH-60R για το Πολεμικό Ναυτικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτά περιλαμβάνει η έγκριση της προμήθειας των ναυτικών ε/π MH-60R για το Πολεμικό Ναυτικό

Αυτά περιλαμβάνει η έγκριση της προμήθειας των ναυτικών ε/π MH-60R για το Πολεμικό Ναυτικό
Η υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας DSCA (Defense Security Cooperation Agency) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ με ανακοίνωση της που εκδόθηκε την 12η Ιουλίου 2019 κοινοποίησε την πιθανή πώληση, μέσω διακρατικής συμφωνίας (FMS: Foreign Military Sale), στην Ελλάδα ναυτικών ελικοπτέρων πολλαπλού ρόλου MH-60R και υπηρεσιών υποστήριξης εκτιμώμενου κόστους 600 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση γνωστοποιεί τη θετική απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ανωτέρω πώληση και όπως συνηθίζεται περιλαμβάνει αναλυτικό κατάλογο των υλικών και υπηρεσιών που αιτήθηκε η χώρα μας:
>επτά ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου MH-60R,
>10 ραντάρ πολλαπλού ρόλου APS-l 53(V), εκ των οποίων τρία εφεδρικά
>18 αεροκινητήρες T700 GE-401 C (14 εγκατεστημένοι στα ελικόπτερα, τέσσερις εφεδρικοί)
>επτά σόναρ Airborne Low Frequency System (ALFS)
>10 πολυφασματικά συστήματα στοχοποίησης AN/AAS-44C(V) Multi-Spectral Targeting Systems (τρία εφεδρικά),
>18 συστήματα ναυτιλίας Embedded Global Positioning System/Inertial Navigation Systems με Selective Availability/Anti-Spoofing Module (SAASM), εκ των 14 εγκατεστημένα στα ελικόπτερα, τέσσερα εφεδρικά
>1.000 ηχοσημαντήρες AN/SSQ-36/53/62
>έξι βλήματα ασκήσεων- εκπαίδευσης: δύο AGM-114 M36-E9 Captive Air Training Missiles (CATM) και τέσσερα AGM-114Q Hellfire Training Missiles
>100 ρουκέτες Advanced Precision Kill Weapons System (APKWS)
>30 τορπίλες MK 54 Torpedoes
>12 πολυβόλα M-2400 Crew Served Guns
>12 πολυβόλα GAU-21 Crew Served Guns.
>18 σταθμοί ασυρμάτου AN/ARC-210 APX-1990A(C) με COMSEC (14 εγκατεστημένοι στα ελικόπτερα, τέσσερις εφεδρικοί)
>24 διόπτρες νυκτερινής όρασης AN/AVS-9
>10 συστήματα ταυτοποίησης (IFF) AN/APX-123 (οκτώ εγκατεστημένα, δύο εφεδρικά)
>μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή των εγκαταστάσεων, ανταλλακτικά και αναλώσιμα επισκευών, εξοπλισμό δοκιμών και υποστήριξης, υλικά επικοινωνιών, επιχειρησιακή και τεχνική βιβλιογραφία, εκπαίδευση προσωπικού και εξοπλισμό εκπαίδευσης, και ποικίλες υπηρεσίες μηχανολογικής, τεχνικής και λογιστικής υποστήριξης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον ανάδοχο.
Το συνολικό κόστος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της DSCA, των ανωτέρω υλικών και υπηρεσιών ανέρχεται σε 600 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.
Επίσης, αναφέρεται ότι ο κύριος ανάδοχος της σύμβασης είναι η Lockheed Martin Rotary and Mission Systems και ότι η υλοποίηση της διακρατικής πώλησης θα απαιτήσει την τοποθέτηση στην Ελλάδα πέντε πρόσθετων αντιπροσώπων της κυβέρνησης των ΗΠΑ και πέντε αντιπροσώπων του αναδόχου.
Είναι αυτονόητο ότι πλέον έγκειται στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να αποδεχθεί ως έχει ή να τροποποιήσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του την αμερικανική πρόταση.
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά περιλαμβάνει η έγκριση της προμήθειας των ναυτικών ε/π MH-60R για το Πολεμικό Ναυτικό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 93273885423506229
Σχόλια
item