Γιάννενα: Στην Ακρόπολη του Κάστρου το Its Kale Festival



Γιάννενα: Στην Ακρόπολη του Κάστρου το Its Kale Festival
Επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, την Ακρόπολη του Κάστρου, το Its Kale Festival του δήμου Ιωαννιτών και του Πνευματικού Κέντρου, στην τρίτη του κατά σειρά διοργάνωση.
Η πρώτη χρονιά κρίθηκε επιτυχημένη, η δεύτερη όμως χαρακτηρίστηκε από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της αδυναμίας των αρχαιοφυλάκων να αναλάβουν την ευθύνη για τις επιπλέον ημέρες και ώρες του Festival, ενώ υπήρξαν και αρκετές ματαιώσεις συναυλιών.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, ο πρόεδρος του ΠΚΔΙ Κ. Γκόγκος και ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κ. Σουέρεφ, ανέφεραν πως η τρίτη χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.
Εκτός από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, που περιλαμβάνει συναυλίες από γνωστούς ερμηνευτές και μουσικά σύνολα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το ότι το σύνολο των εκδηλώσεων, θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στα οικονομικά δεδομένα του δήμου άλλωστε αναφέρθηκε ο Θ. Μπέγκας στην αρχή της τοποθέτησής του, με την καλή τους κατάσταση να βοηθά στην κατεύθυνση της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο για το κοινό.
«Οι δύο φεστιβαλικές μας διοργανώσεις, του Ιτς Καλέ και του Αρχαίου Δράματος καθιερώνουν τα Γιάννενα πανελληνίως κι όλα αυτά με τη συμβολή του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ, τους προέδρους των οποίων και ευχαριστώ.
Είμαι σίγουρος ότι φέτος, με τα περσινά προβλήματα να έχουν ξεπεραστεί, το Φεστιβάλ του Ιτς Καλέ θα είναι αντάξιο των προσδοκιών όλων μας και ελπίζω η επόμενη Δημοτική Αρχή να το διατηρήσει και να το αναπτύξει», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.
Βασικός άξονας του Φεστιβάλ, όπως ανέφερε ο Κ. Γκόγκος, είναι η προβολή σημαντικών μορφών της μουσικής και δημιουργών της.
«Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές εκδηλώσεις και παραστάσεις.
Φέτος το Its Kale Festival, ξεκινά στις 10 Ιουλίου με την Συμφωνική Ορχήστρα που συμπράττει με κορυφαίους ερμηνευτές, τον Δημήτρη Μπάση και τον Σπύρο Κλείσσα και την Χορωδία Δωματίου Κοζάνηςγια να αποδώσουν το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, Άξιον Εστί σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Αφηγητής ο Βασίλης Σιάφης.
Στις 12 Ιουλίου η Φιλαρμονική έχει ετοιμάσει ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Rock Legends». Μια μουσική διαδρομή με διασκευές των καλύτερων τραγουδιών ιστορικών συγκροτημάτων της Rock μουσικής.
Στις 14 Ιουλίου το Its Kale Festival φιλοξενεί την performance ΗΧΟ δράσεις έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με αφορμή τα 50 χρόνια του Νίκου Τουλιάτου στην τέχνη και τον πολιτισμό
Την Τρίτη 16 Ιουλίου ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας, μαζί με την μεσόφωνο Ειρήνη Καραγιάννη και το βαρύτονο Χάρη Ανδριανό μοιράζονται Αγάπης Λόγια, σε ένα μελωδικό ταξίδι, κάτω από φεγγάρι.
Η Ρίτα Αντωνοπούλου, που έχει καθιερωθεί πλέον ως μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, μαζί με ένα δυναμικό σχήμα μουσικών, με επικεφαλής τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη, μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε σε μια μουσική διαδρομή στα μονοπάτια του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού την Παρασκευή 19 Ιουλίου.
Την Τετάρτη 14 Αυγούστου το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μια συναυλία του Δημήτρη Υφαντή με την Αγγελική Τουμπανάκη.
Στη συνεργασία με το δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Κ. Σουέρεφ, για τη δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού θεσμού.
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή χώροι του υπουργείου Πολιτισμού και ευθύνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων , να μετατραπούν και φέτος σε χώρους συνάντησης και χαράς των πολιτών. 
Γιατί όλοι οι χώροι εκτός από την ιστορία τους, μεταφέρουν και μνήμες και βρίσκονται σε διαρκή διάλογο με τους πολίτες.
Όπως οι άνθρωποι στη διαδρομή της ιστορίας διαμορφώνουν τα κτήρια και τους χώρους, έτσι και αυτά με την σειρά τους επηρεάζουν τις διαδρομές των ανθρώπων», ολοκλήρωσε ο κ. Σουέρεφ.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στην Ακρόπολη του Κάστρου το Its Kale Festival
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9001862810655135536
item