Ο Ολλανδός του Euroworking έκανε την έκπληξη Ο Ολλανδός του Euroworking έκανε την έκπληξη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Ολλανδός του Euroworking έκανε την έκπληξη

Ο Ολλανδός του Euroworking έκανε την έκπληξη
Θυμάστε την πρώτη επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Djsselmploem, τον Ιανουάριο του 2015 και τα γνωστά επεισόδια με τον Γιάνη Βαρουφάκη; Καμία σχέση με τη χθεσινή του πρώτου επίσης Ολλανδού επικεφαλής του Euroworking Group, Hans Vijlbrief .
Ως συνήθως οι επικεφαλής των ευρωομάδων, είτε των υπουργών Οικονομικών είτε των συνεργατών τους, είναι κομιστές της σκληρής γερμανικής γραμμής. 
Ο Ολλανδός διάδοχος του Wiser, στην πρώτη του παρουσία στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν κούνησε το δάχτυλο όπως γίνονταν σε άλλες εποχές, αλλά έδειξε με τον τρόπο του και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξει η κουβέντα για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Όπως έλεγε στα πηγαδάκια στο περιθώριο του χτεσινού συνεδρίου του Economist, πρέπει πρώτα να γίνει σαφές ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν θα αποδώσουν και θα οδηγήσουν σε άμεση αύξηση του ΑΕΠ από τα σημερινά επίπεδα, με παράλληλη πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Κάντε αυτά είπε στους συνομιλητές του και τότε «οι άνθρωποι στο δωμάτιο των διαπραγματεύσεων θα γίνουν πρόθυμοι στο να συζητήσουν την μείωση των στόχων».
Πρόκειται για άποψη σε ευθεία γραμμή με τις επιδιώξεις του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.
Μαθαίνω ακόμα ότι υπάρχει στο τραπέζι και προσωρινή λύση για το 2020 που θα διευκολύνει την κυβέρνηση, μέχρι να εμφανιστούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης…
epirusblog.gr
5 of 5
Ο Ολλανδός του Euroworking έκανε την έκπληξη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6534623712209729813
Σχόλια
item