Τελεσίγραφο Τζόνσον στις Βρυξέλλες για το Brexit Τελεσίγραφο Τζόνσον στις Βρυξέλλες για το Brexit | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τελεσίγραφο Τζόνσον στις Βρυξέλλες για το Brexit

Τελεσίγραφο Τζόνσον στις Βρυξέλλες για το Brexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει πει στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Brexit όταν αφήσουν να εννοηθεί ότι είναι έτοιμοι να αλλάξουν στάση για τη συμφωνία του διαζυγίου, διαφορετικά η Βρετανία θα προετοιμαστεί να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, δήλωσε η εκπρόσωπός του.

Από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία την περασμένη εβδομάδα, ο Τζόνσον έχει μιλήσει σε αρκετούς ηγέτες της ΕΕ αλλά ακόμα δεν έχει πει πότε θα πραγματοποιήσει τις πρώτες του επισκέψεις στο εξωτερικό.

«Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει στους Ευρωπαίους ηγέτες τη θέση…ότι η Συμφωνία Αποχώρησης με το backstop δεν κατέστη δυνατόν να περάσει από το κοινοβούλιο στις τρεις περιπτώσεις που τέθηκε ενώπιον του κοινοβουλίου. Άρα χρειάζεται να αλλάξει», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος.

«Ο πρωθυπουργός θα χαιρόταν να καθίσει στο τραπέζι όταν αυτή η στάση αλλάξει. Αλλά ξεκαθαρίζει σε όλους όσους μιλάει ότι αυτό χρειάζεται να συμβεί», δήλωσε σε δημοσιογράφους.


epirusblog.gr
5 of 5
Τελεσίγραφο Τζόνσον στις Βρυξέλλες για το Brexit
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1527065968464945326
Σχόλια
item