Αποφασισμένος για Brexit ο Μπόρις Τζόνσον -Ο νέος του σύμβουλος «κόκκινο πανί» για το κοινοβούλιο Αποφασισμένος για Brexit ο Μπόρις Τζόνσον -Ο νέος του σύμβουλος «κόκκινο πανί» για το κοινοβούλιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αποφασισμένος για Brexit ο Μπόρις Τζόνσον -Ο νέος του σύμβουλος «κόκκινο πανί» για το κοινοβούλιο

Αποφασισμένος για Brexit ο Μπόρις Τζόνσον -Ο νέος του σύμβουλος «κόκκινο πανί» για το κοινοβούλιο

Ο Μπόρις Τζόνσον προτίθεται να διορίσει, ως πρωθυπουργός, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ του Brexit Ντόμινικ Κάμινγκς στη θέση του πολιτικού του συμβούλου, όπως έγινε γνωστό από πηγή του επιτελείου του νέου ηγέτη των Τόρις.

Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σε φίλους του ότι πηγαίνει στην Ντάουνινγκ Στριτ για να υλοποιήσει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, όσο δύσκολο και να είναι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Spectator. Αλλωστε, οι εκτιμήσεις θέλουν μια έξοδο χωρίς συμφωνία πολύ πιο πιθανή με τον Τζόνσον στο τιμόνι της χώρας. 

Ο Κάμινγκς είναι μία αμφιλεγόμενη και μάλλον πολωτική προσωπικότητα, που επικρίνεται για τους απότομους τρόπους και τις εικονοκλαστικές του απόψεις.

Ηταν ο εγκέφαλος πίσω από την καμπάνια του Vote Leave και για τον λόγο αυτόν ο Τζέιμς Γκράχαμ του έδωσε τον κεντρικό ρόλο στην τηλεταινία Brexit: The Uncivil War, που προβλήθηκε στο Channel 4. Τον ενσαρκώνει ο Ντέιβιντ Κάμπερμπατς.

Δύσκολος συνομιλητής για το brexit
Θεωρείται ότι η συνεργασία του θα είναι «δύσκολη» με τα στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ο διορισμός αναμένεται ότι θα δυσαρεστήσει ορισμένα από τα μέλη του European Research Group, ευρωσκεπτικιστών συμμάχων του Μπόρις Τζόνσον, κατά των οποίων έχει εκτοξεύσει καυστικά σχόλια.

Ο Κάμινγκς κατηγορήθηκε νωρίτερα φέτος για περιφρόνηση προς το κοινοβούλιο όταν αγνόησε την κλήση του ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνούσε τα θέμα των fake news στο δημοψήφισμα για το Brexit. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι προσφέρθηκε να δώσει στοιχεία.

Γερμανία: Η Βρετανία θα παραμείνει στενός φίλος της ΕΕ
Η Βρετανία θα παραμείνει μέρος της Ευρώπης και στενός φίλος της Γερμανίας, δήλωσε την ίδια ώρα, την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χάικο Μάας, την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να αναλάβει και επισήμως την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

«Η Μεγάλη Βρετανία είναι και παραμένει μέρος της Ευρώπης, ένας στενός σύμμαχος και φίλος της Γερμανίας», επεσήμανε ο Μάας στο Twitter, σημειώνοντας ότι είχε σχέση εμπιστοσύνης με τον Τζόνσον όταν ήταν και εκείνος υπουργός Εξωτερικών. «Καλή τύχη, Μπόρις!», πρόσθεσε.

epirusblog.gr
5 of 5
Αποφασισμένος για Brexit ο Μπόρις Τζόνσον -Ο νέος του σύμβουλος «κόκκινο πανί» για το κοινοβούλιο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 418927969812844145
Σχόλια
item