Πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ η τελετή Παράδοσης –Παραλαβής! (φωτό) Πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ η τελετή Παράδοσης –Παραλαβής! (φωτό) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ η τελετή Παράδοσης –Παραλαβής! (φωτό)

Πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ η τελετή Παράδοσης –Παραλαβής! (φωτό)
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Yπουργού, από τον κ. Ευάγγελο Αποστολάκη στον κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.
Ακολουθεί ο χαιρετισμός του παραδόσαντος Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη:

«Κύριοι Υπουργοί,
Κύριοι Αρχηγοί,
Κυρίες και κύριοι,
Καλωσορίζουμε σήμερα τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κύριο Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον νέο Υφυπουργό,
Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ, καλώς ήρθατε και ειλικρινά σας εύχομαι ό,τι καλύτερο. Εκ των προτέρων σας λέω ότι είμαι στη διάθεσή σας.
Παραδίδω την ηγεσία του Υπουργείου, μετά από έξι μήνες, έχοντας πλήρη επίγνωση της ύψιστης τιμής που μου έγινε, αλλά και της ευθύνης που ανέλαβα έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων, έναντι των πολιτών, έναντι της κοινωνίας. Και σε μια χρονική περίοδο βέβαια, που γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι προκλήσεις αντιμετωπίζουμε.
Οι στιγμές είναι άλλωστε κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση. Τονίζω την ενότητα και τη συνεννόηση, ειδικά για τα εθνικά θέματα. Ήμουν – και θα είμαι – υπέρμαχος αυτών.
Για αυτό το λόγο αποδέχθηκα να αναλάβω την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατόπιν του τιμητικού καλέσματος του κυρίου Τσίπρα, διότι όπως έχω ξαναπεί, έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα και να μην αποφεύγω το καθήκον, όσο βαρύ και δύσκολο και αν είναι. Το έκανα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, όπως έπραττα όλα αυτά τα χρόνια.
Καταβάλλαμε βέβαια προσπάθειες εξομάλυνσης. Στη λογική αυτή, διεξάγαμε πρόσφατα, συναντήσεις μεταξύ τεχνικών ομάδων των δυο χωρών και καθορίσαμε δράσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αποτελεί πεποίθησή μου ότι αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας πρέπει να μείνει ανοιχτός.
Πιστεύω ότι με τον κύριο ΑΚΑΡ έχουμε θέσει ένα καλό πλαίσιο. Δεν έχουμε λύσει κάποιο πρόβλημα, αλλά φτιάξαμε ένα πολύ καλό υπόστρωμα πάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί μια σχέση χωρίς αδικαιολόγητες εντάσεις.
Οι σύγχρονες προκλήσεις και τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιβάλλουν την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας με την Κύπρο και την ανάδειξη της αδελφικής, αλλά και στρατηγικής μας σχέσης.
Και αυτό κάναμε. Τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές πλαίσιο. Οι τριμερείς συνεργασίες Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ το αποδεικνύουν με τον πλέον αντιπροσωπευτικό τρόπο.
Θέλω σε αυτό το σημείο να αναφερθώ, στην πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας να προβεί σε παράνομες γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μια απόφαση την οποία έχουμε καταδικάσει και η οποία έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις. Και ήμασταν μέχρι τελευταία στιγμή σε συντονισμό με την Κύπρο για τις επόμενες ενέργειες.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του παραλαβόντος Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου:
«Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αναπληρωτά,
Κύριοι Αρχηγοί,
Αξιότιμα και εξαιρετικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων,
Κυρίες και Κύριοι προσκεκλημένοι,
Το πρώτο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι σήμερα αποδείχτηκε – και σε διακλαδικό μάλιστα επίπεδο – πέραν πάσης αμφισβητήσεως, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παντός καιρού, μέσα στο λιοπύρι.
Το δεύτερο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι αποτελεί τεράστια τιμή για εμένα, η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου ο Πρωθυπουργός, ώστε να μου εμπιστευτεί το αξίωμα αυτό. Τ
ο αξίωμα αυτό, με όλο το τεράστιο βάρος ευθύνης που φέρει, για το οποίο όμως πρέπει να επιδείξουμε, όλη η πολιτική ηγεσία, αλλά και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, και βάθος ετοιμότητας.
Στον απερχόμενο Υπουργό έχω να πω, επιπλέον, αγαπητέ κ. Υπουργέ, κ. Αποστολάκη, ότι είναι ακόμα περισσότερο τιμή για εμένα που παραλαμβάνω από εσάς. Είστε άνθρωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, προέρχεστε από τα σπλάχνα των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξαιρετικός στρατιωτικός, αλλά και στρατιώτης

epirusblog.gr
5 of 5
Πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ η τελετή Παράδοσης –Παραλαβής! (φωτό)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7046269987852699559
Σχόλια
item