Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει την ΚΥΑ για το Ελληνικό Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει την ΚΥΑ για το Ελληνικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει την ΚΥΑ για το Ελληνικό

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει την ΚΥΑ για το Ελληνικό

Την πρόθεσή του να ανακαλέσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης για το Ελληνικό που προκάλεσε την ανακοίνωση-κόλαφο της Lamda Developmentανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη.

«Η ΚΥΑ που εκδόθηκε ακατανόητα για το Ελληνικό λίγες ημέρες πριν τις εκλογές θα ανακληθεί αμέσως. Θα εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις που είναι απολύτως συμβατή με τη συμφωνία με τον επενδυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον RealFM.

«Η επένδυση θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό. Μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας για ένα έργο που θα αλλάξει η εικόνα της Αθήνας. Η απόφαση εκδόθηκε για να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολη τη ζωή μας την επόμενη μέρα γιατί ποτέ δεν ήθελε αυτή την επένδυση» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Το έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί» κατέληξε την αναφορά του για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα επιδόματα θα συνεχίσουν να δίνονται

Στην ίδια συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι «όσα επιδόματα δίνονται θα εξακολουθούν να δίνονται».

Αν και χαρακτήρισε τα επιδόματα «σωστό εργαλείο αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας» εντούτοις συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί μια χώρα και μια κοινωνία να στηρίζει την πολιτική κατά της φτώχειας στα επιδόματα» επικεντρώνοντας το πρόβλημα στους μακροχρόνιους ανέργους.

Διευκρίνισε, δε, μετά από ερώτηση ότι «το επίδομα γέννησης θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020».

Τα πρώτα νομοσχέδια

Περιγράφοντας τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν αν οι πολίτες εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είπε ότι «θα ψηφιστούν εντός του καλοκαιριού» ενώ διευκρίνισε ότι «το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά τη λειτουργία του κράτους και μέσα σε αυτό θα περιλαμβάνεται μια ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας ώστε να μην μπορεί ο κάθε κύριος Παπαγγελόπουλος να είναι και ελεγχόμενος και ελεγκτής.

Μετά θα ακολουθήσουν το φορολογικό νομοσχέδιο , παρεμβάσεις στην Παιδεία, εκλογικός νόμος και τον Οκτώβριο η ψήφιση του νέου προυπολογισμού με άμεση εφαρμογή από 1-1-2020.

Οι απόδημοι θα ψηφίζουν το Επικρατείας

Ειδικά για τον εκλογικό νόμο είπε ότι δεν θα δίνεται με τόσο απόλυτο τρόπο το μπόνους των 50 εδρών που δίνεται ανεξαρτήτως ποσοστού ενώ για τους Έλληνες του Εξωτερικού είπε ότι «θα ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας και η ψήφος τους θα προσμετράται κανονικά στον αριθμό των ψηφοδελτίων που έχουν μπει στις κάλπες στην Ελλάδα»

«Εμείς θα το νομοθετήσουμε τους πρώτους τρεις μήνες. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούε τους 200 βουλευτές αλλά καλό θα είναι να έχουμε και τη δέσμευση Τσίπρα πριν τις εκλογές για να θυμούνται οι πολίτες αν κρατάει ή όχι τις δεσμεύσεις του» πρόσθεσε για το θέμα.

«Σκοπός μας για τον εκλογικό νόμο είναι να πετύχουμε ευρύτερες συγκλίσεις αλλά και να εξασφαλίσουμε κυβερνησιμότητα. 


Δεν θα συμπράξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και άρα ένα κόμμα μένει με το οποίο θα μπορέσουμε να συμπράξουμε, το ΚΙΝΑΛ, αλλά εχω άκουσε έναν αχταρμά απόλυτο και άρα δεν δικαούμαι να ζητήσω και από ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να δώσουν ψήφο στη ΝΔ ως μόνη λύση για να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση;».,

Μειωμένος ο φόρος για τις επιχειρήσεις και ο ΕΝΦΙΑ το 2020

«Το 2020 όλες οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μειωμένο φόρο και το 2020 οι πολίτες θα δουν μειωμένα ΕΝΦΙΑ» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ πρόσθεσε ότι «η μείωση των πλεονασμάτων είναι μη συζητήσιμη».

Διευκρινίζοντας για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «θα μειωθεί μεσοσταθμικά σε δύο δόσεις συνολικά κατά 30%. Η πρώτη δόση ελπίζουμε να είναι μεσοσταθμικά 20%. Θα δουν όλοι οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας μείωση το 2020».

Εξήγγειλε, μάλιστα, ότι «εάν έχουμε δυνατότητα που πιστεύω ότι θα την έχουμε, από τον Σεπτέμβριο του 2019 στην εστίαση όλα τα προϊόντα θα επανέλθουν στο συντελεστή του 13%» για να προσθέσει ότι «θα είμαστε διπλά αυστηροί για όσους δεν κόβουν αποδείξεις».

Είπε, ακόμα, πως «έχουμε πει ότι θα ξαναδούμε το πλαίσιο των 120 δόσεων για να εντάσσονται περισσότερες επιχειρήσεις».

Σημείωσε, δε, ότι «εάν όσα λέγαμε ήταν λαϊκισμός οι πρώτοι που θα χτυπούσαν καμπανάκια θα ήταν οι αγορές» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν ζητώ περίοδο χάριτος γιατί δεν έχω δικαίωμα να τον κάνω».

Επιχειρήματα μικρού παιδιού όσα είπε ο Τσίπρας για το Μάτι

Δίνοντας στίγμα της κυβέρνησης του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «θα έχει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς κυρίως σε επίπεδο υφυπουργών με ανθρώπους από την αγορά και τις Βρυξέλλες και προφανώς έχουν γίνει συζητήσεις γιατί δεν αφήνει κανείς την τελευταία στιγμή την καριέρα του».

Σχολίαζοντας τα όσα είπε για τη φωτιά στο Μάτι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «ούτε παιδάκι της 6ης δημοτικού δεν λέει ως επιχείρημα ότι πέταξε πάνω από τη φωτιά και έφτασε το συντονιστικό με κλειστό το κινητό του». 

«Ο χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται στην ήττα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης παραθέτοντας ότι «τον άκουσα την Τετάρτη να απευθύνεται στους ψηφοφόρους και να τους λέει "μην ψηφίσετε τον γιο του αποστάτη". Το 1965 δεν υπήρχα ως ιδέα στον οικογενειακό προγραμματισμό. Όταν επιστρέφει στο 1965 δείχνει τον πραγματικό του εαυτό».

Ασφάλεια-Μεταναστευτικό

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «προκλητική αδιαφορία» τα όσα λέει ο πρωθυπουργός για τις αυταπάτες του α΄εξαμήνου του 2015 ενώ ερωτηθείς για τη ρητορική του Τσιπρα γαι τα παλαία κόμματα που χρεωκόπησαν τη χώρα τον κάλεσε να ρωτήσει για όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ τον κ. Ραγκούση ή την κυρία Ξενογιαννακοπούλου που ήταν γραμματείς του κόμματος. «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ίδια με το κόμμα που παρέλαβα πριν από 3,5 χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε «απόλυτη πολιτική προτεραιότητα» την ασφάλεια «που δεν ήταν ποτέ για τον ΣΥΡΙΖΑ και το αποτέλεσμα το βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα» ενώ για το μεταναστευτικό είπε ότι το βασικό πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι »είναι αργές οι διαδικασίες χορήσηγης ασύλου. 


Θα απλοποιησουμε τις διαδικασίες και θα επιστρέφει στην Τουρκία όποιος δεν πληροί τις προυποθέσεις για χορήγηση ασύλου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή λέγοντας ότι «η κάλπη μπορεί να συνδυαστεί με τις παραλίες. Όπως τόνισε «οι πολίτες θα κρίνουν αν θα αφήσουμε πίσω μια δεκαετία κρίσης ή θα μείνει η χώρα στην παρακμή».

Μιλώντας ξανά για τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ είπε ότι «δεν μπορεί οι πολιτικοί να στοχοποιούν δημοσιογράφους, Μέσα ή ιδιοκτήτες Μέσων». «Ο κ. Τσίπρας είναι αμετανόητος ή αδιόρθωτος, ψάχνει να βρει μια αρένα να πλακωθεί με κάποιον» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Δεν υπάρχει θέμα πιστοληπτικής γραμμής, δεν την χρειαζόμαστε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε κατηγορηματικά οτι «δεν υφίσταται ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής, ήταν μια προσωπική άποψη του κ. Παπαδημητρίου την οποία δεν αντιλαμβάνομαι με την αποκλιμάκωση των επιτοκίων. 


Δεν την χρειαζόμαστε εδώ που είμαστε. Έχω έναν στόχο να φτάσει η Ελλάδα πολύ γρήροα στην επενδυτική βαθμίδα».
epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει την ΚΥΑ για το Ελληνικό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1100637816837228226
Σχόλια
item